10 стъпки в грижата за кожата в Корея

 

  1. Серум

 

Включете серума като концентрирана есенция, която третира конкретни проблеми. Независимо дали те са насочени към раздразнена кожа, разширени пори, пигментация, бръчки или акне, серумът е идеалната стъпка за усъвършенстване на кожата. Внимателно потупвайте за да попие добре в кожата.

 

  1. Отлепяща маска

 

Ако „сърцето“ на корейската грижа са есенциите, то отлепящите маски са „душата“ й. Всичко, което трябва да направиш е да си сложиш една на лицето и да релаксираш 15-20 минути с нея. Отлепящите маски подхранват и лекуват максимално кожата. Използвайте 1-2 пъти седмично или дори всеки ден,ако ви харесва. 

Важно е да използвате отлепящи маски с натурален произход. Само така можете да си гарантирате очаквания резултат.

 

  1. Околоочен крем

 

Кожата около очите е много тънка и нежна, затова трябва да бъдете много внимателни с тази област. Околоочният крем доставя необходимата хидратация на кожата и освен това я защитава. Използвайте безименния пръст и с потупващи движения (никога не втривайте) разнесете крема в околоочната зона, като внимавате да не влезе в окото.

 

  1. Хидратиращ крем

 

Стигнахме и до хидратиращия крем, който е една от последните щрихи в грижата за кожата. Важно е да изберете най-подходящия вариант за вашия тип кожа. Можете да избирате между различни консистенции – от лек лосион до емулсия или крем. Тази стъпка от ежедневната грижа е една от най-важните, затова никога не я пропускайте за да се радвате на гладка и нежна кожа по-дълго време.

 

  1. Слънцезащита

 

Дори и да излизате навън само за няколко минути, задължително слагайте слънцезащитен крем. Това е най-лесният и най-сигурен начин да се предпазите от преждевременно стареене. Нанасяйте слънцезащитен крем всяка сутрин и повтаряйте през целия ден или когато е необходимо. Много е важно да го слагате последен за да може създраде един невидим „щит“ от UV  лъчите.

 

Източник: https://sokoglam.com