Всяка кожа е различна и има своята специфика, затова е важно да наблюдавате как реагира на различните процедури и да си изградите своя собствена рутина. Все пак има някои основни стъпки, които няма как да си спестите и за тях е най-добре да избирате правилните козметични продукти.

 

Корейките са известни със своите порцеланови кожи и с специфичните си ритуали за поддържането й. Ето стъпките и редът, по който ги спазват:

 

  1. Маслено почистване

 

Класическото почистване на грима с дегриматор и памучен тампон често не успява да се справи напълно с грима по очите. Остатъците от спирала по възглавницата са доказателството за това. За пълно почистване на лицето ви трябва почистващ продукт на маслена основа. Първо масажирайте почистващия крем или олио на сухо лице за да може да разгради грима, след което намокрете и допълнително разнесете продукта. Накрая отмийте всичко като изплакнете добре.

 

  1. Водно почистване

 

Не случайно го наричат двойно почистване. След масленото почистване измийте още веднъж лицето с измиващ гел или друг почистващ продукт на водна основа. Така ще премахнете всички остатъци, които масленото почистване не е успяло да премахне.

 

  1.  Ексфолиране

 

Не е нужно да ексфолирате всеки път (особено ако имате чувствителна кожа), но имайте предвид че е добре да го правите около два пъти седмично за да имате гладка кожа. Премахването на мъртвите клетки подпомага попиването на козметичните продукти и на тяхното усвояване от кожата. Затова не го пропускайте в ежедневната си рутина.

 

  1. Тоник

 

Представете си, че кожата ви е гъба – по-трудно е да я овлажните когато е много суха и се е втвърдила и е по-лесно, когато вече е леко влажна. Тоникът е продуктът, който хидратира и балансира pH – нивата на кожата. Напръскайте малко в ръцете си или на памучен тампон и нанесете по кожата.

 

  1. Същината

 

Това е същината на корейската грижа. Есенция, която е между тоник и серум, който хидратира и обновява кожните клетки. Нанесете веднага след тоника за да заредите и обновите кожата.  

 

Следва продължение...