Бързам да споделя с вас последния ми трик за моментална хидратация на кожата, който води началото си от Корея преди повече от 3 години, но бързо придобива популярност по всички краища на света. Това е така нареченият метод 7 Skin Method, или седем кожи. Но тъй като корейците наричат тоника за лице кожа, най-точният и буквален превод би бил 7 Toner Method, или метод със седем тоника.

Той представлява просто нанасянето на 7 пласта тоник за лице веднага след почистване на лицето и преди нанасяне на хидратиращ крем. Най-напред изсипваме малко тоник върху парче памук и обтриваме добре лицето и шията – тази стъпка се прави с цел да премахне евентуалните остатъци от грим и замърсявания след почистване на лицето. След това, докато лицето е още влажно, изсипваме същото количество тоник в дланите и с потупкващи движения го втриваме в лицето, като започнем от бузите и брадичката, след това преминем по челото и носа, и най-накрая масажираме шията – този път с поглаждащи движения отдолу нагоре. Тази стъпка се повтаря още пет пъти.

Нанасянето на няколко слоя тоник зарежда и съживява кожата, като ѝ предава невероятно хидратиран и здрав вид. Този метод е особено полезен през зимата, когато прекарваме доста време в затворени помещения със сух въздух. Потупкващите движения са изключително важни, защото те стимулират притока на кръв към кожата и спомагат по-лесното попиване на тоника.

Тук трябва да отбележа, че трябва да използваме натурален тоник за лице без алкохол и химикали, които от своя страна биха предизвикали сухота и раздразнения. Зоната по бузите и брадичката ни изсъхва по-лесно, затова започваме движенията оттам и преминаваме към челото и носа, които имат тенденция да се омазняват по-бързо. Да не забравяме и шията!

Ако тоникът за лице все още не е част от вашия ежедневен ритуал за красота, имайте предвид, че той подготвя кожата за хидратиращия крем и серум, като едновременно с това премахва излишния себум, замърсявания и грим, което го прави важна стъпка между почистването и хидратацията на лицето.

Надявам се този трик да ви хареса и да направи кожата ви свежа и сияйна.

 

С обич,

Любима

П.С: друг бърз трик за бързо освежаване кожата на лицето – леки пощипвания по шията и лицето след нанасяне на хидратиращ крем