Черните точки са често срещан проблем сред дамите, а и все по-често и сред мъжете. Те се получават в резултат на това, че разширените пори се пълнят с мръсотия, мъртва кожа и себум и така ги запушват. Най-много черни точки обикновено се появяват по носа. За да ги избегнете, трябва да почиствате кожата си ежедневно и да се грижите правилно за нея. Предлагаме Ви една домашна маска за премахване на черни точки от носа с белтък от яйце, която ще Ви помогне да се преборите по-бързо с „натрапниците”. снимка на жена с маска

 

Маската е ефективна, защото в белтъка се съдържат ензимите „лисозин”. Те имат антибактериални и почистващи свойства. Освен това съдържат и протеини, които подпомагат възстановителния процес на кожата.

 

Необходими продукти:

 

  1. Един белтък
  2. Четка за нанасяне на маската (по избор)
  3. Салфетка за лице или парче тоалетна хартия
  4. Вода за изплакване

 

Как да я използваме:

 

Наплискайте лицето си със студена вода, след което попийте внимателно с кърпа.

Нанесете умерено количество от белтъка по носа. Можете да го направите с пръсти, но ако Ви е по-удобно, можете да използвате и четка.

Вземете салфетката и я сложете върху намазания белтък. Изчакайте да изсъхне. След това нанесете втори пласт от белтъка, като внимавате за да не се размести салфетката.

Когато изсъхне и вторият пласт, повторете процедурата за трети път. Когато маската изсъхне, ще почувствате кожата си стегната. Издърпайте салфетката внимателно и изплакнете лицето, в случай че е останал белтък по кожата.


 

Тази маска отнема около 10 минути, за да изсъхне. Тя премахва черните точки и прави кожата гладка и мека. След маската винаги нанасяйте хидратиращ крем.

 

За да поддържате кожата си чиста и без черни точки, е препоръчително да правите маската поне три пъти седмично.

 

Ако нямате време за губене, опитайте нашите отлепящи маски на Alba Botanica за по-бърз ефект.