Всеизвестен факт е, че кокосовото масло е здравословно и намира приложение както в кулинарията, така и в козметичната индустрия. Ето 10 начина, по които можете да използвате кокосовото масло, за да подобрите външния си вид.

 

  1. Грижа за косата

Кокосовото масло върши чудеса със сухата, изтощена и накъсана коса. Неговите мастни киселини омекотяват косъма. Най-добрият начин да го използвате е да вземете малко количество и първо да го разтриете с ръце (по този начин хидратирате едновременно и ръцете си), а след това да нанесете маслото от корените по дължината на косата. Разрешете с гребен. Увийте косата си с кърпа и изчакайте поне 15 минути, след което отмийте с шампоан. Имайте предвид, че колкото по-дълго оставите маслото да действа, толкова по-добър ефект ще има. Ако имате повече смелост, можете да пренощувате така и да отмиете маслото на сутринта.

 

  1. Против пърхoт

Пърхoтът често изсушава скалпа. Затова овлажняващите свойства на кокосовото масло се отразяват добре на коса, страдаща от сух пърхoт. Просто нанесете малко количество в корените и масажирайте, като по този начин ще стимулирате и растежа на нова коса. Изчакайте няколко минути и отмийте с шампоан.

 

  1. Намалява накъсването

Това е една от най-популярните ползи на кокосовото масло. Нанесете малко количество от маслото по краищата на косата, за да придобиете повече блясък, или нанесете съвсем малко количество по цялата дължина на косата. Не забравяйте, че малко количество от това чудодейно масло върши чудеса.

 

  1. Устна хигиена

Кокосовото масло има антибактериални и противогъбични  способности. Жабурете една супена лъжица от маслото по 20 минути на ден, след което изплюйте и измийте зъбите си. Тази процедура убива бактериите в устата, бори се с образуването на плака и предпазва от образуването на кариеси, а това от своя страна води до по-свеж дъх и по-бели зъби.

 

  1. Естествен дегриматор

Да, кокосовото масло почиства дори и водоустойчива спирала. Нанесете малко количество върху памучен тампон и почистете нежно очите си. Маслото успешно почиства всички замърсявания като оставя кожата хидратирана. Когато приключите измийте лицето си както обикновено.

 

  1. Хайлайтър

Нищо не съживява по-добре уморено лице както малко хайлайтър. Нанесете малко количество от маслото върху вече гримираното лице. Това ще придаде блясък и свежест на лицето Ви. Можете да нанасяте на долния край на очите или по бузите за да придобиете свеж вид.

 

  1. Нощен крем

Кокосовото масло може да се използва самостоятелно като хидратиращ крем. Можете също да смесите маслото с ежедневния си хидратиращ крем. Така ще обогатите крема си и ще се предпазите от вредните влияния на околната среда.

 

  1. Балсам за устни

Кокосовото масло е идеално за напукани устни, защото то е полутвърдо когато е на стайна температура. Сложете малко количество от маслото в малко бурканче и го сложете в чантата си. Така винаги ще имате качествен балсам за устни на разположение.

 

  1. Балсам за бръснене

Поради овлажняващите си свойства кокосовото масло е идеално за бръснене. Стандартните лосиони за бръснене са скъпи и пълни с вредни химикали, които не искате да слагате на краката си или на подмишниците. Използвайте натурално кокосово масло за да получите гладка, хидратирана и здрава кожа.

 

  1. Универсален лек

Кокосовото масло има толкова много ползи за кожата. То може да засили процеса на заздравяване на рана, да облекчи изгаряне, дори и да запази влагата в силно дехидратирана кожа.  Така, че използвайте смело маслото и ще се уверите в неговото благотворно действие!

За да получите най-добри резултати е важно да избирате качествено студено пресовано кокосово масло със сертификат за органичен произход. Такова е сертифицираното кокосово масло на JĀSÖN.

Източник: www.babble.com