снимка на терапия с лед

 

Един ефикасен и естествен трик в грижата за лицето от  Любима Митева - нашият експерт по красота, който обикаля по света, за да Ви сподели най-ефикасните и изпробвани съвети за здраве и красота:

 

 

След измиването на лицето със студена вода, ледът е първата стъпка от грижата за кожата ми всяка сутрин. Обтриването на лицето и шията с кубче лед ускорява кръвообръщението, което от своя страна стимулира притока на кислород и хранителни вещества до повърхността на кожата. Освен това свива порите, намалява образуването на бръчки и има изключително благотворно влияние при кожа, склонна към акне и пъпки. Доста преимущества за една значително лесна процедура.

 

 

За кубчетата лед използвам различни течности: бихте могли да замразите розова вода, чай от лайка, невен и други прекрасни билки, да изстискате сок от краставица, магданоз и всякакъв друг зеленчук или плод, който кожата Ви обича. Добре е да редувате течностите, които замразявате, за да подхраните кожата си с различни ботанически екстракти.

 

 

Аз лично използвам две по-големи ледчета от формички за лед и ги обтривам директно в кожата с кръгообразни движения едно след друго. Ако имате чувствителна кожа, е добре да завивате леда в чиста кърпичка и да обтривате с него, за да избегнете спукването на капиляри под кожата. Всяка кожа е различна и затова е добре да изпробвате и да намерите най-оптималния вариант за себе си.

 

 

Не забравяйте да обтриете както цялото лице, така и шията, и клепачите на очите. След като свърша с обтриването, не изтривам водата с кърпа, а я втривам вътре в кожата с леки приплясквания. Така кожата ми е събудена и готова за предизвикателствата на деня.

 

 

Дръжте хавлиена кърпа подлицето/шията си по време да процедурата, която да поема топящия се лед, и си създайте навик да правите процедурата всяка сутрин. Отнема не повече от 5 минути, но резултатите ще траят цял живот.

 

 

Бъдете красиви и щастливи и не забравяйте да отделяте време само за себе си!

 

 

С обич,

Любима