Полезните свойства на маслото от витамин Е не се изчерпват само до кожата. То е също толкова ефективно и при някои проблеми с косата. Масажирането на скалпа с чудотворното масло стимулира кръвообращението и подсилва космените фоликули.


 

За стимулиране растежа на косата

 

Витамин Е притежава антиоксидантни свойства, които помагат за възстановяването на увредените космени фоликули и предпазва от увреждане на тъканта.

снимка на витамин Е за косата
 

Смесете 5 мл. масло от витамин Е и 2 супени лъжици кокосово масло или зехтин. Масажирайте скалпа със сместа. Изчакайте 30 минути и след това измийте косата си както обикновено. Правете си тази маска за растеж 2 до 3 пъти седмично.


 

За възстановяване на косата


 

Маслото от витамин Е има силно възстановяващо и хидратиращо действие. Ако косата Ви е суха и силно увредена, можете да си правите терапия с масло от витамин Е.


 

Нанесете умерено количество от маслото по дължината на косата и в корените, като наблягате повече на накъсаните и заплетени краища. Количеството на маслото зависи от дължината на косата. След това разрешете внимателно косата с широк гребен.

Покрийте главата си с шапка за баня. Оставете маслото да действа поне един час. Това е необходимо, за да може витаминът да проникне дълбоко в косъма.

След това измийте старателно с шампоан, обогатен с витамин Е. Така ще запечатате хидратацията в косъма.

Освен това шампоанът с витамин Е добавя допълнителна защита върху косата.

Следва да нанесете балсам за коса с витамин Е. Това е финалният щрих за тази интензивна терапия с витамин Е за Вашата коса. 

 

Сами ще се убедите в резултата!


 

При посивяване на косата


 

Витамин Е е едно от най-добрите решения за забавянето на процеса на посивяване на косата. За да третирате този проблем, можете да приложите терапията за възстановяване на косата, която Ви представихме по-горе. Едновременно с прилагането на терапията е добре да консумирате и храни, богати на витамин Е. Такива са соята, зърнените храни, кълновете, спанакът, броколите и яйцата.

Това са само част от множеството ползи на маслото от витамин Е. Ако искате да бъдете здрави и да изглеждате млади, включете маслото от витамин Е в ежедневието си!


 

Източник: stylecraze.com