Кърменето заема жизненоважна роля в изграждането на имунитета на новороденото бебе. Ето защо след раждането на бебето е изключително важно майката да предприеме всички необходими мерки, за да бъде здравословно майчиното мляко.

 

В тази статия ще предложим няколко полезни съвета, които ще Ви помогнат при първите стъпи в кърменето.

 

снимка на майка и бебеМорална подкрепа

 

Кърменето не само изхранва бебето, но и също така помага за изграждането на една силна психологическа връзка между майкта и детето. Затова е много важно и двамата родители да избягват изкуственото хранене или други изкуствени процеси, предлагани от педиатри. Препоръчва се срещата с консултат/експерт по кърмене, който ще Ви даде информация и съвети, за да може Вашето бебе да изгради основните си хранителни навици.

 

Билки за стимулиране на кърмата

 

Майката трябва да вземе необходими мерки, в случай че притокът на кърма намалее. Най-лесният начин да увеличите притока на кърма е чрез увеличаване на приема на вода и пълноценна храна. Друг метод е да включите билки, като коприва и люцерна в дневното си меню. Тези билки съдържат значимо количество Витамини К, А, желязо и калции, и могат да помогнат за увеличаване на лактацията. Дори листата от червената малина, комбинирани с копър и семена на сминдух, стимулират лактацията и стабилизират хормоните. 

 

Подкрепа от педиатър

 

Родителите трябва да бъдат бдителни и да стоят настрана от ненужни медицински тестове, които педиатрите препотъчват. Вземете позиция срещу множеството изследвания на кръвта и сканирания, които докторите препоръчват веднага след раждането. Те са опасни и не са препоръчителни, освен ако няма налице сериозни признаци.

 

Източник: organic-baby-resource.com

 

Четете още полезни статии в нашия блог.