Кога се къпем зависи от това какви хора сме: дали по-скоро предпочитаме нощта или деня. Много хора предпочитат да започнат деня си с душ, докато други предпочитат да си легнат напълно чисти. Но има ли полза от къпането в точно определен момент от деня?

 

Накратко -това зависи от това какво целите. Също както и в живота, кога ще се къпете има и ползи и вреди.

 

Би трябвало да се къпете сутрин ако:

 

Имате мазна кожа. Ако имате такъв вид кожа, вие бихте предпочели да вместите къпането във вашата сутрешна рутина. Това е и най-добрия момент, защото омазняването по кожата се трупа през нощта и един сутрешен душ е много добър за почистване на порите.

 

Ако сте креативна личност, също е добре да се къпете сутрин. Взимането на душ прилича малко на медитация, защото мозъкът ви навлиза в състояние на релакс, което пък е предпоставка за пораждане на добри идеи, според харвардският психолог Шели Карсън. Тя обяснява, че ако имате проблем за разрешаване и не ви идва отговор, колкото и да работите по него, то би трябвало да го оставите на заден план  да отлежи, докато рутинните задачи не го изкарат на показ с готово решение.

 

Много хора се къпят сутрин защото това им дава енергия да посрещнат работния ден. Също така той дава много добър старт  на метаболизма, който може да се подсили ако последните минути от душа смените топлата със студена вода.

 

Би трябвало да се къпете вечер ако:

 

Заспивате трудно. Според Кристофър Уинтър, директор на медицински център по съня в болница Марта Джеферсън, вечерният душ може да бъде природен катализатор за така желания сън.

 

Вие страдате от суха кожа. Ако имате суха кожа би трябвало да отложите душа за вечерните часове, според дерматолога Таня.

 

Вашето ежедневие ви сблъсква с твърде много мръсотия. Очевидно е, че ако работите твърде дълго на открито и в прашна среда, кожата твърде бързо ще стане мръсна и раздразнена и това може да доведе до запушване на порите.

Опитайте нашите натурални душгелове на Jason, с които ще превърнете къпането в ритуал.

Приятно къпане приятели!

 

Източник: https://hellogiggles.com