Всички ние използваме овлажняващ крем. Независимо от типа кожа, имаме нужда от ежедневен овлажнител, за да поддържаме кожата си хидратирана. Хидратираната кожа излежда мека и еластична и признаците на стареене се появяват доста по-бавно. Използването на овлажняващ крем не изглежда никак трудно. Просто трябва да си купите един от магазина и да го нанесете върху кожата си. Дали обаче наистина е така?

 

Всъщност има много грешки, които може би правите, когато нанасяте любимия си крем. Ако ги допускате, това означава, че кожата ви не се възползва от овлажнителя. Вижте кои са снимка на жена в спа10-те най-често срещани грешки:

 

Нанасяте овлажняващ крем на суха кожа

 

За да заключите влагата в кожата си, преди тя да се изпари, кожата ви първо трябва да е леко влажна, но не мокра. Когато кожата е влажна, порите все още са отворени и това позволява на овлажнителя да проникне дълбоко и кожата да остане хидратирана за по-дълго. Освен това, когато използвате овлажнител на влажна кожа, това означава, че ще имате нужда от по-малко количество в сравнение ако го нанесете на суха кожа.

 

Не използвате овлажнител, защото имате мазна кожа

 

Хората с мазна кожа често пропускат овлажняващия крем, тъй като си мислят, че тяхната кожа не позволява повече влага. Някои дори смятат, че по този начин кожата им ще стане още по-мазна. Независимо дали имате мазна или друг тип кожа, се нуждате от малко овлажнител. За мазна кожа можете да изберете лек крем без масла като, например, овлажнител на водна основа. Той попива бързо в кожата и не оставя мазно усещане.

 

Нередовна или неправилна употреба

 

За да се радвате на добро здраве, трябва да се придържате към ежедневната си грижа за кожата. Ако използвате овлажнител нередовно, допускате голяма грешка. Трябва да бъдете последователни, за да помогнете на кожата си да бъде хидратирана през цялото време. Използвайте крем поне един път в деня, за да избегнете сухотата. Ако усещате кожата си суха, не се колебайте да използвате повече крем.

 

Използвате овлажнител вместо околоочен крем

 

Ако използвате овлажняващ крем вместо околоочен крем, значи отново допускате грешка. Кожата около очите е много деликатна и се нуждае от специално формулирани продукти. Овлажнители с аромати могат да раздразнят кожата и да предизвикат подуване. Също така, ако по някакъв начин продуктът влезе в очите ви, може да причини сърбеж и парене. Вместо овлажнител, трябва да използвате крем или серуми, които са тествани за тази зона.

 

Не обръщате внимание на съставките

 

Преди да си купите овлажнител, първо вижте съставките, посочени на етикета. Лесно е да се впечатлите от опаковката, но не забравяйте и за съдържанието.

 

Овлажняващ крем с хидратиращи съставки като кокосово масло, масло от ший, масло от маслини или алое вера са добър избор за кожата ви. Ако обаче той съдържа много съставки „за пълнеж“, може да бъде опасен. Препоръчително е да използвате ежедневен крем, който има слънцезащита поне SPF 15, за да защитите кожата си от вредните UV лъчи.

 

Следва продължение...