Грешките, които допускате при използването на овлажняващ крем

 

Нанасяте основа за грим веднага след като сте използвали овлажнителснимка на жена, която нанася крем

 

Ако имате навика да нанасяте основа за грим, без да дадете време на крема ви да попие, отново правите голяма грешка. Кремообразната текстура на овлажнителя може да изтрие грима ви. Ако го оставите да попие добре в кожата, основата ви за грим ще се нанася по-равномерно. Просто я нанесете след 10 до 15 минути, след като сте си сложили крема за лице.

 

Използвате един и същ продукт за дълъг период от време

 

Не трябва да използвате един и същ продукт с течение на годините, тъй като кожата ви се променя с възрастта. Използвайте различни овлажняващи кремове, тъй като това, че сте лоялни към дадена марка няма да донесе ползи за кожата ви. Промените в тялото ви ще променят и ефективността на овлажнителя, който използвате.

 

Използвате твърде много овлажнител

 

За да остане кожата ви хидратирана не е нужно да слагате обилно крем, както и редица други продукти, тъй като това може да навреди на кожата. Ако има нужда да нанасяте голямо количество от крема, за да хидратирате кожата си, това е ясен знак, че вероятно не използвате правилния продукт. Малко количество от качествен овлажнител ще ви върши работа. Освен това не е нужно да използвате цял куп от продукти - колкото по-малко използвате, толкова по-добре ще се чувства кожата ви.

 

Не  ексфолирате кожата си

 

За да проникне дълбоко овлажняващият крем и да поддържа кожата ви хидратирана, трябва първо да ексфолирате правилно кожата си. Ако не го правите, отново допускате грешка. Ексфолирането премахва най-повърхностния слой клетки и позволява на овлажнителя наистина да попие в кожата. Нежно ексфолиране един път или два пъти в седмицата е достатъчно, за да се отървете от мъртвите клетки.

 

Използвате овлажнител само на лицето си

 

Неизползването на овлажняващ крем е най-вредното нещо, което можете да причините на кожата си. Да нанасяте само крем на лицето си и да пренебрегвате останалите части на тялото ви вреди на здравето на кожата. Подобно на лицето, вашите шия, ръце и крака също имат нужда от овлажнител. Не забравяйте също така за лактите, коленете и стъпалата. В противен случай кожата ви ще изглежда суха, вместо да бъде здрава, мека и сияйна.

 

Източник: www.top10homeremedies.com