Знаем, че дългата коса има нужда от специални грижи, затова ви предлагаме няколко съвета, с които да се грижите правилно за нея. Ако все още нямате толкова дълга коса, съветите са полезни и за вас - продължавайте да четете и просто пропуснете някои от тях. Ако прилагате тези лесни стъпки, шансовете косата ви да се запази здрава и жизнена за по-дълго са много по-големи.

 

Използвайте подходяща четка за косаснимка на жена с дълга коса

 

Четката от естествен косъм трябва да стане най-добрият ви приятел! При дългата коса е изключително важно вашата четка за коса да спомага за изглаждане на косъма и същевременно да се сведе до минимум разрушаването му. Четката от естествени влакна помага за намаляване на триенето на косъма при ресане. Така косата не се заплита и се реше лесно, без да скубе.

 

Винаги започвайте да решете косата отдолу нагоре, а не обратно. Това намалява опъването на косата в корените и я щади повече. Използвайте широк гребен за да разрешете косата, когато е мокра. Четката в такива случаи не е препоръчителна, защото тя ще опъва косата, вместо да я раздреля.

 

Използвайте маска два пъти в седмицата

 

Дългата коса се нуждае от интензивно подхранване по-често от късата. Можете да заложите на домашни рецепти, в които да използвате кокосово масло, зехтин, масло от авокадо, витамин Е и други. Ако пък искате нещо наистина бързо и ефективно използвайте професионалните маски на Giovanni Cosmetics.

 

Изполвайте продукти за защита от топлинна обработка

 

Знаем, че сте наясно с важността на тази стъпка, така че няма да разискваме много дълго. Качествените защитни продукти създават филм на косъма, който го предпазва от нагряването. Така че сами преценете дали предпочитате да оставите косата ви изложена директно на високите температури от пресата за коса, или ще отделите една минутка за да нанесете термозащитен продукт.

 

Използвайте силиконови ластици за да предотвратите накъсването

 

Нямате си и идея колко накъсана коса ще си спестите,  използвайки тези спираловидни силиконови ластици. Те са значително по-щадящи за скалпа и косата от обикновените ластици, а това гарантира, че косата не е под излишен стрес, който можете да си спестите.

 

Използвайте сешоар на средна мощност

 

Едно от най-лошите неща, които можете да направите за косата си е да я пресушите със сешоар. Трябва да вземете решение - или намалете честотата на използването му, или намалете степента, с която го правите. Признак за това, че сте пресушили косата са хвърчащите косъмчета, които трудно се заглаждат. За да не допускате това да стане, използвайте сешоара на по-далечно разстояние от косата.

 

Източник: luxyhair