Сега, когато разбрахте какви са разликите между хидратация и овлажняване, е време да разберете как да подберете правилния продукт. И хидратиращите, и овлажняващите продукти снимка на жена, която нанася креммогат да се намерят в различни форми, размери и консистенции. Също така има продукти, които предлагат и двете - хидратиране и овлажняване. Най-важно е да се чете етикета.

 

Хидратиращи продукти

 

Когато става въпрос за съставка, която хидратира, хиалуроновата киселина е класика. Тя по същество се намира в нашето тяло, но също като колагена, с напредването на възрастта съставът й в кожата намалява. Когато това се случи, кожата започва да изглежда тънка и бледа и здравите кожни клетки много по-трудно си пробиват път до повърхността на кожата. Кожата има нужда да бъде хидратирана, не само за да изглежда добре, но и също така за да може да функционира оптимално.

 

Овлажняващи продукти

 

 Много от нас правят една и съща грешка, като използват само продукти без масла. Това е така, защото много хора вярват, че само тези продукти няма да им причинят акне. Изсушаването и премахването на омазняването без да бъде заместено по някакъв начин ще накара кожата да отговори като произвежда повече мазнина. Тази реакция може да запуши порите и да причини влошаване на състоянието на акне.

 

За да увеличите ефективността от хидратиращите и овлажняващи продукти, трябва да се уверите, че ги използвате правилно. Нанасяйте хидратиращия продукт първо, а след това заключете влагата с овлажняващ крем. Добра комбинация е използването на хидратиращ серум и овлажняващ крем.

 

Източник: trueskincarecenter.com