Сигурно сте се питали дали купуването на био бебешки продукти е просто каприз или необходимост. С толкова много артикули, предлагащи се на пазара, изборът на подходящия бебешки продукт може да се окаже една не чак толкова лесна задача. Ще се опитаме да Ви улесним с някои съвети за това как да направите Вашия избор много по-лесен.

 

Бебешката кожа е до 10 пъти по-тънка от тази при възрастните, ето защо е много по-вероятно тя да абсорбира по-лесно веществата/субстанциите, които се съдържат в продуктите.

 

За да стане кожата на Вашето бебе толкова мека и еластична, колкото я показват в рекламите, ще са необходими от шест до осем седмици. През първия месец или два може да се сблъскате с най-различни бебешки кожни проблеми, като обриви, екземи или бебешко акне.

 

В такива моменти може би се изкушавате да отидете и да купите продукт, с който да третирате кожата на Вашето бебе, но в повечето случаи е най-добре просто да продължите с добрите хигиенни навици и да оставите природата да свърши работата вместо Вас. 

Избирайте продукти, които не съдържат агресивни сулфати, парабени и фталати. Изберете сертифицираната био козметика на Earth`s best, която съдържа повече от 70% органични съставки. 

Въпреки това, ако мислите, че състоянието на кожата на Вашето бебе не се подобрява, потърсете лекарски съвет. Доверете се на инстинкта си - той ще Ви помогне да определите дали състоянието на кожата се нуждае от медицинско лечение.

 

Източник: organic-baby-resource.com