Как да почистваме четките за грим

Posted by warehouse 09/03/2018 0 Comment(s) Полезна информация,

 

Четките за грим са незаменим инструмент и помощник в процеса на гримиране. Те улесняват нанасянето на грима и подчертаването на красивите черти на лицето. Важно е, обаче, да знаете, че освен използването им, трябва и да ги поддържате чисти. Измиването на четките за грим трябва да бъде редовна част от вашата рутинна процедура. Когато използвате четките си, остатъци от грим, себум, мръсотия и бактерии се захващат в четката. Така че, макар да е досадно, прескачането на тази стъпка може да доведе до запушени пори и раздразнения. Да не говорим за факта, че качествените четки за грим са скъпи. Така че научавайки се как правилно да ги почистите е един от най-добрите начини за запазите на вашата инвестиция.

 

За щастие почистването на четките за грим е бързо и лесно, когато знаете как се прави. На пазара вече се снимка на четки за гримпредлагат специални почистващи препарати за четки за грим, които са лесни за употреба и могат да се използват след всеки грим. Веднъж седмично е добре да правите пълно почистване. (Имайте предвид, че вашите четки ще се нуждаят от няколко часа, за да изсъхнат след измиването, затова препоръчваме да го правите, след като сте поставили вашия дневен грим.)

 

Ще са ви нужни:

• Плитка купа

• Нежен почистващ шампоан, може и бебешки

• Чиста кърпа

 

Инструкции:

 

  1. Започнете, като изплакнете четките си под хладка вода за да отстраните остатъците от грим. Старайте се да не намокрите частта, където четката е залепена за дръжката, тъй като това може да отслабне лепилото и да я увреди. Фокусирайте се върху самата четка.
  2. Напълнете купа с хладка вода и сложете малко количество шампоан и леко потопете върха на четката си във водата. Разтрийте внимателно с пръсти четката за да разнесете по-добре шампоана.
  3. Изплакнете върха на четката под течаща вода още веднъж. Повторете стъпки 2 и 3, докато водата, която минава през четката стане чиста.
  4. Подсушете с чиста кърпа до колкото е възможно.
  5. Оставете четките на кърпата докато станат напълно сухи.

 

Това е! Вашите четки вече са като нови. Можете отново да ги използвате без да се притеснявате от замърсявания.

 

Източник: https://laurenconrad.com