Косата може да бъде увредена поради няколко причини. Някои от тях са интензивното слънце, температурните вариации и твърдата вода. Други фактори, които могат да застрашат здравата коса, са лошото хранене, лекарствата и стреса. Въпреки това, има няколко съвета, които можете да използвате, за да възстановите чупливата и повредена коса.

 

Избягвайте топлинната обработкаснимка на накъсана коса

 

Използването на сешоари, маша за къдрене или друго оборудване, което използва топлина за вашата коса, може да доведе до накъсване или дори да накара косата да загуби силата си. При слаба коса излагането на изгарящото слънце не е добра идея.

 

Прилагайте правилните продукти

 

Продуктите, които използвате на косата, могат да доведат до по-нататъшно увреждане или възстановяване на косата. Ето защо трябва да се уверите, че продуктите, които използвате, са правилните.

Когато изплаквате косата от шампоан, използвайте хладка вода и завършете със студена вода. Студената вода помага за затварянето на повърхността на косъма, което ще доведе до гладка и блестяща коса.

 

Третирайте цъфтящите краища

 

Въпреки че няма лечение за цъфтящите краища, има някои методи за тяхното отстраняване. Подходящият шампоан и балсам могат да помогнат за предотвратяването на проблема. Можете дори да използвате масла за третиране на краищата на косата и да използвате подсилващи продукти докато стилизирате.

Ограничете употребата на химикали

 

Използването на химикали, обезцветяващи или оцветители може да увреди косата ви. Използването на тези продукти в големи количества или често може да доведе до трайни увреждания, правейки косата суха и крехка, като по този начин причинява накъсване на косата.

 

Помислете за скалпа

 

Не забравяйте, че скалпа ви е отправна точка на здравата коса. Без здрав скалп не можете да имате гаранция за силна коса.

 

Помислете за диетата си

 

Диетата играе важна роля, когато става дума за здравето на косата и скалпа. Причината за това е, че хранителните вещества във вашата храна осигуряват необходимата енергия за растежа на косата.