Как да се избавим от сухата кожа

Posted by warehouse 13/03/2018 0 Comment(s) Грижа за кожата,

 

Сухото ексфолиране е един от най-добрите начини да се справите със сухата кожа. Единственото, което ви е необходимо е четка с естествен косъм. То може да се прилага и на лицето, но като цяло използването на ексфолианти е по-щадящ вариант за тази част на тялото. Като цяло най-сигурният начин да се избавите от сухата кожа е като предотвратите появата й. Това може да стане като консумирате много вода, плодове и зеленчуци и избягвате солените храни.

 

Стъпки на сухото ексфолиране:снимка на жена с красива кожа

  1. Започнете да ексфолирате тялото си с четка с естествен косъм, като започнете от краката и се придвижвате бавно нагоре. За стъпалата използвайте въртеливи движения, а за останалата част на краката използвайте прави движения насочени нагоре (така се стимулира циркулацията на кръвта към сърцето). Когато завършите с краката, продължете към корема отново с въртеливи движения.
  2. Когато стигнете до ръцете започнете от китките с право насочени движения към раменете. Когато направите процедурата и на двете ръце, продължете към деколтето, като там отново е необходимо да правите кръгови движения.
  3. Следва гърбът. При него започнете от врата надолу към кръста. Като приключите си вземете душ за да отмиете изчетканата мъртва кожа, след което нанесете подходящ натурален лосион или олио, които да запечатат влагата в кожата.

Повтаряйте тази процедура до 3 пъти седмично и ще се радвате на блестяща кожа.

 

Съвет: При сухото ексфолиране не използвайте четка с изкуствен косъм, защото тя може да бъде прекалено остра и да увреди кожата ви.

 

Източник: www.livestrong.com