Първо, нека изясним кои са факторите, влияещи на състоянието на косата. Това са:

 

  • Климатични условия като студено или сухо време
  • Солена вода, хлорид във водата, фини прахови частици във въздуха
  • Неправилен режим на хранене, стрес и други вредни ежедневни навици
  • Хормони
  • Продукти, които съдържат агресивни химични съставки (боя, шампоани, балсами), както и топлинното третиране на косата

Както виждате, здравето на косата зависи не само от външните въздействия, но и от вътрешното състояние на организма. Приемът на правилните храни, почивката и грижата за косата с натурални продукти – това са най-важните стъпки, които трябва да предприемете, за да постигнете здрава косата.

Ето няколко начина, по които можете да подхраните косата и да засилите възстановителния процес:

 

Включете в менюто си храни, богати на биотин и витамини от група В

 

Тези витамини заедно с протеините са главни виновници за здравите нокти, зъби, кожа и особено коса. За щастие те се намират в някои основни храни, които лесно можем да добавим в дневното си меню. Това са слънчогледови семена, бадеми, пълнозърнести продукти като овес,  листни зеленчуци, яйца и дори соеви зърна.

Тези храни, богати на протеини и биотин, имат способността да защитават косата от свободните радикали. Косата лесно се уврежда от свободните радикали, които са навсякъде в околната среда.

Но, както вече споменахме по-горе, освен грешната диета другите главни вредители на косата са агресивните химични продукти за коса. Дори и да спазвате добра диета, ако използвате химични продукти, ефектът за косата няма да бъде добър.

Така че можете да преминете към био козметиката.

Натуралните протеини и биотинът подхранват косъма и скалпа отвън. Редица холистични техники, като Аювреда например, препоръчват не само яденето, но и масажирането на скалпа и косата с масла, богати на протеини и биотин.

Използването на маски за коса с зърнени продукти, овесена каша, слънчоглед може да съживи изтощената коса и да подсили косъма.

Повечето продукти за коса в магазинната мрежа съдържат химикали, които създават временен ефект, но за продължително ползване резултатът е обратен.

Затова можете да се доверите на продуктите, които ни е дала природата, и на шампоан и балсам Avalon Organics Biotin-B Complex. Те използват състави с натурален произход, за да придадат на косата здравина, плътност и мекота.

Растителните съставки сао палмето, овес и протеин от киноа стимулират растежа на косъма и намаляват заплитането и накъсването на косата


 

Шампоанът и балсамът на Avalon Organics са подходящи за всеки тип коса и не съдържат никакви вредни и агресивни химикали.

 

Така че можем да обобщим – за да върнете косата си на мястото, на което трябва да бъде, спазвайте три стъпки:

 

  1. Спазвайте диета, богата на протеини
  2. Намалете стреса, като си почивате повече
  3. Използвайте шампоан и балсам Avalon Organics

 

Източник:www.curejoy.com