Свалянето на килограми не е единствената причина да тренирате. Редовните упражнения ни дават здравословен, блестящ външен вид и безупречна кожа.

 

Всеки, който има изграден навик да ходи на фитнес, зумба или да се разхожда често в гората, е наясно с тайната, известна само за физически активните: Ползите от спорта се простират далеч отвъд отслабването или поддържане на мускулен тонус. Физическото натоварване видимо преустройват тялото и психиката по начин, който учените тепърва започват да разбират.

 

Учените подчертават, че редовните упражнения практикувани във фитнеса се отразяват на редица физиологични и биохимични процеси. Физическата активност е в полза на всяка клетка от човешкото тяло. В рамките на един час след упражнението, тялото се чувства по-тонизирано,  сънят ви се подобрява и до 72 часа след това тялото ви обработва кръвната захар по-ефективно.

 

Ще ви разкажем един случай, при който спортът е оказал влияние на кожата.

43-годишната Генма Холмс се ужасява, когато цялото й лице избива в пъпки преди три години.  Две години по-късно тя започва да ходи по 3 километра на ден и да ходи на тренажор три пъти в седмицата. Целта й била да оформи фигурата си, но тя била изумена, когато акнето й се изчистило. По-чистата кожа на Холмс всъщност не е изненадваща. Когато има физическо натоварване тялото започва да се поти, а порите се разширяват. Така с потта кожата изхвърля  замърсяванията, излишната мазнина и токсините. Просто не забравяйте да измиете лицето си след това, за да не се запушите отново в порите.

 

Потенето не е единствената причина, поради която упражненията имат полза за кожата - то също така намалява възпалителните процеси в тялото, помага за регулирането на важните хормони за кожата и предотвратява увреждането от свободните радикали. Когато се упражнявате, малките артерии в кожата ви се отварят, позволявайки на повече кръв да достигне до повърхността на кожата и да доставя хранителни вещества, които възстановяват щетите от слънцето и замърсителите на околната среда. Тези хранителни вещества също така повишават производството на колаген в кожата, пречиствайки бръчките. С напредването на възрастта фибробластите (колаген-продуциращите клетки в кожата) стават по-малко на брой. Но хранителните вещества, които се доставят на кожата по време на тренировка, помагат на фибробластите да работят по-ефективно, така че кожата ви изглежда по-млада.

 

Така, че какво ще кажете за една тренировка още сега?

 

Източник: https://experiencelife.com