Установено е, че трябва да използваме поне 30 мл. слънцезащитен крем при всяко нанасяне върху цялото тяло.

снимка на жена на плаж

 При малките деца, разбира се, това количество е по-малко, както и ако само лицето, ръцете и краката Ви са изложени на слънце.

 

Кога трябва да нанасяме слънцезащитния крем?

 

Не е важно само колко слънцезащитен крем използваме, но и кога го нанасяме и повтаряме процедурата. Трябва да бъдете добре подготвени и да нанасяте слънцезащитния крем 20 минути, преди да излезете навън, за да дадете възможност да продукта да проникне добре и да Ви осигурни най-адекватната защита. След това нанасяйте отново поне на всеки 2 часа. Ако плувате, тогава нанасяйте веднага след като се подсушите с хавлия.

 

5 съвета за използване на слънцезащитен крем:

 

  1. Докато при повечето продкукти за красота, колкото по-малко, толкова по-добре, при слънцезащитните кремове правилото е колкото повече, толкова по-добре!

 

  1. Не изстисквайте/изсипвайте продукта в ръката си, нанесете слънцезащитния крем на точки по цялото лице и тяло, след което размажете, за да си осигурите равномерно разнасяне.

  

  1. Слънцезащитният крем трябва да се използва след овлажняващия крем, но преди нанасяне на грима, като най-добре е винаги да се нанася върху суха и чиста кожа.

 

  1. Носете слънцезащитен крем всеки ден. Дори и при облачно време, UV лъчите не изчезват.

 

  1. Не забравяйте да нанасяте слънцезащитния крем повторно поне на всеки 2 часа.

 

Източник: Jason Natural Care UK