Кейл против акне и още няколко ползи

Posted by warehouse 09/03/2018 0 Comment(s) Полезна информация,Грижа за кожата,

 

Кейлът е сорт зеле, който е широко популярен поради свойствата си да ускорява загубата на тегло и да повишава енергията. Той е богат на хранителни вещества - съдържа високи количества антиоксиданти, желязо и витамин К, както и белтъчини, калций, калий, фосфор, витамин А, В, С и др. Поради своите хранителни вещества той повишава жизнеността и подобрява общото здраве. Освен това антиоксидантите поддържат кожата млада и свежа.

 

Кейлът премахва токсините от кожата и е силно противовъзпалително средство, затова е особено подходящ заснимка на кейл акнеична кожа. Съдържанието на витамин А в кейла подпомага обновяването на клетките и така лекува несъвършенствата по кожата, белезите от акне и други дребни петънца.

 

Кейлът също така подпомага възстановяването на кожата при слънчево изгаряне. Съдържащият се мед в кейла подпомага синтеса на меланин в кожата, който от своя страна я предпазва от вредните слънчеви лъчи.

 

Кейлът съдържа огромни количества витамин К, който е малко известно, но е много важен за кожата. Едно от предимствата на витамин К е, че намалява тъмните кръгове. Ако в тялото има недостиг на витамин К, кожата става по-склонна към пигментация, включително тъмни кръгове и мрачна кожа.

 

Вярвайте или не, кале съдържа над 80% вода. Той подобрява нивата на хидратация на кожата и ги зарежда с необходимата влага.

 

Опитайте детоксикиращият измиващ гел и луксозен крем с кейл на Pacifica и ще се убедите в благотворното му действие.

 

Източник: https://beautymunsta.com