Грижата за кожата на Вашето бебе е също толкова важна, колкото всички нощни хранения и редовната смяна на памперса. Бебешката кожа се нуждае от изключително много внимание, тъй като тя е безкрайно чувствителна и уязвима. Със сигурност,като родители сте много внимателни и бдителни в избора си на козметични продукти, тъй като кожата на Вашето бебе може да бъде много чувствителна към някои  синтетични аромати, оцветители, сапуни, химикали и др. Понякога дори може да забележите обрив или лющене по кожата след употребата на някой козметичен продукт. Ето защо много от родителите се питат кога точно могат да започнат да ги използват. 

 

Може ли да използвам лосион за тяло върху кожата на новороденото ми бебче?

 

Може би всички сте обърнали внимание, че кожата на новородените бебета не е никак съвършена. Тъй като тя изглежда много суха, Вие най-вероятно искате да я подхраните и овлажните с лосион. Според WebMD.com обаче, новородените бебета не се нуждаят от лосион, защото кожата им в действителност е много влажна под епидермиса. Кожата на новородените бебета има специално покритие, което ги предпазва, докато са в утробата на майката. Това покритие, по-известно като“верникс”, цели да предпази нежната кожа от водната среда. След раждането то започва да се премахва и създава впечатление, че кожата се лющи. Това е естествен процес, а не резултат от суха кожа. Ако в този период използвате лосион за кожата на Вашето бебе, рискувате тя да абсорбира химикали, които биха могли да му навредят.

 

Проучване, направено от учени през 2008 година, показва, че фталатите”  в лосионите за тяло могат действително да намалят нивата на тестостерон при бебета от мъжки пол. Ето защо е редно да се запознаете със съдържанието на продуктите, които купувате.

 

Източник: newkidscenter.com