снимка на жена с лосион за тялоСега след като вече знаете, че хидратирането на кожата е от съществено значение за здравословния вид на Вашата кожа, може би се чудите кога точно трябва да използвате Вашия любим продукт.

 

Ежедневното използване на овлажняващ лосион или крем за тяло не е напълно достатъчно, за да хидратирате кожата си в дълбочина. Ето защо, за да допълните ефекта, е от изключително важно значение да премахнете натрупалата се мъртва кожа със скраб за тяло. Кожата на тялото е по-плътна и груба от тази на лицето. Поради тази причина, трябва да приложите малко повече натиск при ексфолирането, за да може да отстраните хилядите мъртви клетки, които се натрупват всяка минута. Ексфолиращите частици, които се съдържат в скраба за тяло, излющват мъртвите клетки и същевременно подхранват и хидратират кожата, оставяйки я мека и гладка.  

 

След като сте намокрили тялото си с умерено топла вода (горещата вода допълнително  изсушава кожата), масажирайте с кръгови движения кожата си със скраб за тяло. Тук е добре да вметнем, че може да използвате луфа, ръкавица за баня или четка за тяло с естествен косъм, с които може да обработите кожата си повторно за още по-голям ефект. Изплакнете тялото с хладка вода, за да може да заключите ценните съставки и влагата в порите, след което подсушете нежно с кърпа. Можете дори да нанесете лосиона директно на влажна кожа, тъй като влагата допълнително спомага за по-оптималното попиване на овлажняващия продукт.

 

Дерматолозите смятат, че най-доброто време да се нанася лосион за тяло е веднага след ексфолирането му. Когато лосионът се нанесе веднага след ексфолиране и къпане, той е в състояние да улови част от водата, която е още по тялото Ви и да я използва с цел хидратиране. Преди да нанесете лосиона за тяло, бъдете сигурни, че просто сте попили водата по тялото Ви с кърпата, а не сте търкали енергично кожата си с нея, ако решите да използвате кърпа. Хавлиената кърпа може да раздразни чувствителната кожа, така че бъдете внимателни.

 

И въпреки това, не само след вземане на душ или вана трябва да използвате лосион за тяло. По време на сухите зимни месеци е необходимо да знаете, че употребата на лосион или крем трябва да бъде няколко пъти дневно. А най-добре е да го нанасяте всеки път, когато почувствате, че кожата Ви не е достатъчно хидратирана. Не забравяйте и ръцете, които може да бъдат под допълнителен стрес поради многократното премиване с тежки сапуни, докато се опитвате да се предпазите от микробите по време на простуда или сезонен грип.

 

И още нещо! Винаги трябва да нанасяте овлажняващ лосион или крем след пилинг или бръснене. Тези практики могат да наранят Вашата кожа и да премахнат защитната ѝ бариера. Нанасянето на овлажняващ продукт върху кожата може да помогне за запълването на тази защитна бариера.

 

Източник: howstuffworks.com