Ползите от кокосовото масло не се ограничават само до кожата. То овлажнява косъма в дълбочина и му придава изключителна гладкост. Ето някои неща, които можете да изпробвате:

 

В ролята си на дълбоко овлажняваща маска, кокосовото масло прави чудеса при сухата и безжизнена коса. Използвайте маслото върху чиста коса, предварително подсушена с кърпа. Нанесете по продължението и краищата на косъма, оставете да престои минимум 2-3 часа (за постигане на още по-голям ефект изчакайте цяла нощ), след това измийте с шампоан, както обикновено. С течение на времето мастните киселини на кокосовото масло ще изградят еластичността на косъма, ще добавят здравословен блясък и ще предотвратят накъсването и изсушаването на краищата.

 

Укротяване на непокорна коса: кокосовото масло може да се използва като отлично средство за укротяване не непокорната и хвърчаща коса. Просто нанесете малко количество върху сухите краища на косата. За да предотвратите омазняването или отежняването на косъма, не забравяйте да използвате малко количество от продукта!


Нанесено върху косата преди изсушаване със сешоар, маслото действа като органична защита от топлинна обработка, формирайки защитен слой върху косъма и изграждайки бариера между топлината и косъма.


За успокояване на сух и сърбящ скалп масажирайте чисто кокосово масло в скалпа. Маслото намалява усещането за сърбеж, предотвратява пърхота и помага при екзема. 

 

Домашна рецепта с кокосово масло за коса

 

Съставки:


- 1 манго или папая
- 1 супена лъжица прясно изстискан сок от лимон
- 3 супени лъжици кокосово масло (леко затоплено)
- 3 жълтъка от яйце

 

Инструкции:


Смачкайте мангото/папаята с вилица и добавете останалите съставки. Разбъркайте сместа до получаване на гладка консистенция.
Нанесете по продължението на косъма, поставете шапка за баня или увийте главата в хавлиена кърпа за увеличаване ефекта от маската, оставете да престои около 20-30 минути и изплакнете обилно.

Ако нямата време да приготвите маската в домашни условия, можете да погледнете нашето страхотно предложение за кокосово масло за коса.