Ползите от кокосовото масло не се ограничават само до кожата. То овлажнява косъма в дълбочина и му придава изключителна гладкост. Ето някои неща, които можете да изпробвате:

 

В ролята си на дълбоко овлажняваща маска, кокосовото масло прави чудеса при сухата и безжизнена коса. Използвайте маслото върху чиста коса, предварително подсушена с кърпа. Нанесете по продължението и краищата на косъма, оставете да престои минимум 2-3 часа (за постигане на още по-голям ефект изчакайте цяла нощ), след това измийте с шампоан, както обикновено. С течение на времето мастните киселини на кокосовото масло ще изградят еластичността на косъма, ще добавят здравословен блясък и ще предотвратят накъсването и изсушаването на краищата.

 

•  Укротяване на непокорна коса: кокосовото масло може да се използва като отлично средство за укротяване не непокорната и хвърчаща коса. Просто нанесете малко количество върху сухите краища на косата. За да предотвратите омазняването или отежняването на косъма, не забравяйте да използвате малко количество от продукта!

 

•  Нанесено върху косата преди изсушаване със сешоар, маслото действа като органична защита от топлинна обработка, формирайки защитен слой върху косъма и изграждайки бариера между топлината и косъма.

 

•  За успокояване на сух и сърбящ скалп масажирайте чисто кокосово масло в скалпа. Маслото намалява усещането за сърбеж, предотвратява пърхота и помага при екзема. 

 

Домашна рецепта за коса с кокосово масло

 

Изпробвайте следния подхранващ балсам за блестяща коса.

 

Съставки:


- 1 манго или папая
- 1 супена лъжица прясно изстискан сок от лимон
- 3 супени лъжици кокосово масло (леко затоплено)
- 3 жълтъка от яйце

 

Инструкции:


Смачкайте мангото/папаята с вилица и добавете останалите съставки. Разбъркайте сместа до получаване на гладка консистенция.
Нанесете по продължението на косъма, поставете шапка за баня или увийте главата в хавлиена кърпа за увеличаване ефекта от маската, оставете да престои около 20-30 минути и изплакнете обилно.

Ако нямата време да приготвите маската в домашни условия, можете да погледнете нашето страхотно предложение за кокосово масло.