Масло от кукуй за кожата

 

Против стрииснимка на масло от кукуй

 

Тъй като маслото има супер хидратиращи свойства, не е изненада, че то подобрява еластичността на кожата и я предпазва от появата на стрии. За да се отървете от вече появили се  стрии и да намалите външния им вид, вероятно ще отнеме много месеци, но кожата ви със сигурност ще се наслаждава на прилагането на това прекрасно, хранително масло.

 

Защита от слънчево изгаряне

 

Маслото от кукуй се абсорбира много лесно в кожата и дори достига до най-дълбоките й слоеве. Когато това се случи, тя помага да се създаде жизнена защитна бариера, която след това помага за предпазване на кожата от увреждане от слънцето и други видове външни агресори. Често се използва за предпазване от слънчево изгаряне на харайските острови и може да защити кожата ви от изгаряне на вежди и от напукване на кожата.

 

Антибактериален ефект

 

Няколко проучвания показват, че екстрактът и маслото от кукуй имат антимикробен ефект срещу различни бактерии и гъби, включително Staphylococcus aureus. Това също може да спомогне за ускоряване на заздравяването на раните, като същевременно предпазва от разпространението на бактерии.

Възможно е маслото от кукуй да се прилага срещу гъбични кожни инфекции, за успокояване на сърбеж и пърхот, въпреки че все още не са правени проучванията за неговата ефективност върху тези специфични състояния.

 

Лекува леки наранявания и изгаряния

 

Маслото от кукуй помага за излекуването на малки рани, изгаряния и ухапвания. Едно проучване установило, че кората на дървото е спомогнала за стимулирането на възстановяване на изгорена кожа. Същото проучване показа, че екстрактът може да ускори процеса на възстановяване и също така, изглежда, че насърчава производството на колаген.

 

Източник: healthyfocus