Наръчник за естествена красота - част II

 

Ако се замислим, хората още от древни времена са поддържали своята красота, младост и здраве само и единствено чрез даровете на Майката Природа. Всички сме чували за неземната красота на Клеопатра и за нейните бани с магарешко мляко. Как древните гърци са използвали фекалии от крокодил за топли кални бани и маски за лице? Затова как гръцките хетери били надарени от природата с естествена красота и техните познания и тайните в козметиката,  за да я поддържат и съхранят. За тайната за почистване на лице с „Игуаси“, прах направен от екскременти на славей за отстраняване на тежкия бял грим от лицето и за постигането на порцеланов цвят на кожата от японските гейши. Този ритуал за естествена красота все още се практикува в някои от най-реномираните спа-центрове в Япония.

 

Всички ние поемаме нашия дял от канцерогенни вещества като парабени, фталати, сулфати, петролатум и много др. Вследствие на дългогодишнита им употреба редица тежки заболявани като рак, хронични и кожни проблеми придобиха особено големи размери  и броят на заболените продължава да расте всеки изминал ден.

 

Човешкото тяло е една учудваща, комплексна система, която има невероятна способност да се възстановява, като му е нужно само малко помощ. Научни изследвания показват как леки промени в начина на живот могат да направят чудеса при сърдечни проблеми, диабет, дори рак и много други. Естествени антиоксиданти могат да предпазят кожата от тумори, да обърнат процеса му на развитие и дори да я излекуват.

 

Вместо да продължаваме да живеем живеем в заблуда и да третираме кожата и други части на нашето тяло по начина, които правим досега, нека се опитаме да направим най-доброто за нас, за да можем да спрем развитието на болестти и да разкрием естествената си красота. Никога не е късно да започнем с промяна и всяка малка частица може да направи големи промени.

 

Мислете глобално – това, което е полезно за Вас, е полезно за околните, полезно е и за нашата планета Земя.

 

Наръчник за естествена красота - част IV