Обичаме лъскавата коса, лъскавите коли и бижута, но когато става въпрос за лъщяща кожа не сме на същото мнение. Мазната кожа не само може да развали грима ви, но и да е причина за ниско самочувствие. Много хора не разбират причините за омазняването и винаги търсят перфектния продукт, който да им помогне да се справят с проблема. Те обвиняват мазната храна, която са яли предната вечер, но истината е, че яденето на мазна храна няма нищо общо с мазната кожа.

 

Не позволявайте на това да разваля самочувствието ви. За да победите врага, първо трябва да го опознаете. Затова да не губим повече време, вижте кои са най-често срещаните снимка причини за мазна кожапричини за омазняване на кожата:

 

Околната среда

 

Да, промяната на средата може да се окаже най-голямата причина за вашата мазна кожа. Прекомерната влага може да кара кожата ви да се изпотява и да я прави мазна. За да се справите с този проблем, просто следвайте ритуалите за почистване на лице. В по-влажните дни използвайте надежден почистващ гел или крем за лице, който да премахне нечисотиите по кожата, вследствие на грим, замърсяване и прекаленото омазняване.

 

Гени

 

Мазната кожа може да се наследи. Ако вашите родители имат мазна кожа, най-вероятно имате и вие. Освен това, ако мазната кожа се предава наследствено в семейството, има голям шанс всеки член на семейството ви да има мастни жлези, които произвеждат допълнителното омазняване. Такава кожа е предразположена към образуване на пъпки и запушени пори.

 

Прекалена употреба на козметика

 

Гримът е чудесно средство за замаскиране на пъпките и акнето, но както знаете, всичко в големи количества носи вреди. Понякога в стремежа си да изглеждат по-млади и с чиста кожа, хората прекаляват с ексфолирането и почистването на кожата или нанасят твърде много козметични продукти, които по-късно стават причина за увреждане на кожата. Много е важно да почиствате грима си, като за целта изберете качествен тоник.

 

Хормонални промени

 

Промяна в хормоните в тялото ви може да доведе до производството на мазнина в кожата. При жените, хормонът андроген се променя през целия живот, като преди менопауза или по време на бременност. Това лесно може да ускори мастните жлези и да доведе до мазна кожа.

 

Стрес

 

Живеем в стресиращ свят и понякога заради стреса, кожата ни произвежда повече андроген от необходимото, което води до омазняване. Победете мазната кожа, като просто сте щастливи и жизнерадостни. Това може да намали лъщенето и да абсорбира излишната мазнина от кожата ви мигновено. Освен това, в някои случаи, мазната кожа може да бъде резултат от нездравословен начин на живот. Възрастта, начинът на хранене, излагането на слънце и много други фактори също причиняват омазняване на кожата.

 

Няма смисъл само да се тревожите за мазната кожа, предприемете действия. Има толкова много астрингенти и продукти за почистване, както и други лесни решения, които ще ви избавят от лъщенето. Просто се уверете, че ги използвате правилно, за да се радвате на здрава и красива кожа.

 

Ако тонерите и почистващите продукти не ви носят очакваните резултати, посъветвайте се с вашия дерматолог.

 

Знаем, че балансирането на омазняването на кожата не е лесно, но не е и невъзможно. Просто трябва да опитате!

 

Източник: www.stylecraze.com