1. Пийте топла вода с лимон и лют червен пипер 

 

Правете го веднага след като станете сутрин на празен стомах. Този ритуал е изключителен стимулант за черния дроб - главният пречистващ орган в нашето тяло. Черният дроб ще отдели пикочна киселина и ще създаде жлъчен сок, за да елиминира токсичните отпадъци от околната среда и ежедневния ни начин на живот, които в противен случай биха останали в храносмилателната система за по-дълго време. Комбинирането на лют червен пипер с лимон увеличава пречистващия ефект и повишава температурата на тялото, което от своя страна стимулира храносмилането. Рецепта: сок от половин лимон + щипка лют червен пипер + 0,350 л вода.

 

  1. Елиминирайте преработената захар от храната си

 Ключът тук е да консумираме захар, но под форма, която се възприема  по-лесно от организма, и е от източници, които доставят хранителни вещества, минерали и витамини, полезни за цялото тяло. Ако избягваме изкуствени захари от тръстика, цвекло и царевица, но продължаваме да се наслаждаваме на естествено срещащи се захари в умерени количества, ще създадем наистина добър баланс в живота си. Проблемът с преработената захар е, че тя създава киселинна среда в организма, тъй като при преработката от нея се премахват минералите. Не забравяйте, че когато в тялото средата е алкална, не могат да се развиват болести. Препоръчваме следните източници на естествена захар: плодове, захар от кокосова палма, суров мед, кленов сироп, захар от фурми, сушени плодове.

снимка на красиви жени сред природата

 

  1. Практикувайте гладни пости всеки ден за минимум 12 часа 

Старайте се да има 12 часа разстояние от последното ядене за вечерта до закуската на другия ден. Този навик е изключително полезен за Вашето здраве, младост и красота. На тялото са необходими минимум 8 часа, за да преработи храната, поета през деня. Ако добавим още 4 часа към това време, без да поемаме още храна, която трябва да се преработи, тялото ни преминава към режим на детоксикация и разполага с повече време да отдели мъртвите и умиращите клетки от тялото. През това време на покой тялото също така стимулира развитието и регенерацията на нови клетки. Състаряването се появява тогава, когато имаме повече клетки, които умират, в сравнение с тези, които се произвеждат. Ако даваме на тялото си достатъчно време всеки ден да преработи храната, да отдели мъртвите и да развие нови клетки, ще си осигурим достъп до фонтана на вечната младост.

 

  1. Пийте зелена напитка всеки ден

 Това може да бъде малък шот пшенична трева или зелено смути. Консумирането на зелена напитка е най-добрият начин да снабдим тялото си с хлорофил и да запазим алкалната среда в организма. Консумирането както на зелени сокове, така и на зелени смутита, е важен момент в поддържането на доброто здраве и жизненост. Зелените сокове зареждат организма с огромно количество полезни вещества, а зелените смутита са важни заради пълноценните фибри. Ако дъвчите зелените си напитки, тялото ще бъде в състояние да преработи и да извлече необходимите ползи.  Затова не поглъщайте директно смутито или сока – трябва да дъвчим, за да позвилим на храносмилателните ензими да задействат своята магия.

 

 

  1. Спрете да пиете течности, докато се храните

 Храносмилането е изключително важно за здравето, добрата фигура и психическия баланс. Без правилно храносмилане се появяват много неудобства в тялото – лошо храносмилане, раздразнителност, подуване на корема, летаргия, главоболие, ненаситен глад и дори депресия. Представете си, че всеки ден правите нещо, което несъзнателно причинява един или повече от тези симптоми. Искате ли да знаете кое е то? Замисляли ли сте се какви и колко течности поемате с храната си? Поемането на течности по време на хранене разрежда естествено срещащите се хранителни ензими и стомашни течности, което затруднява храносмилането. Ако дъвчите добре (и създавате слюнка), би трябвало да се храните комфортно без нуждата от допълнителни течности.

 

Източник: Food Babe