1. Пийте костен бульон (така наречения течен ботокс)

Костният бульон е истинска бомба от аминокиселини, които са изграждащите структури на колагена. За да си направите костен бульон, просто варете на слаб огън кости от месо с кромид, целина и други подправки в продължение на часове, докато костите се стопят. По този начин се освобождават всичките им хранителни свойства, които помагат да изглеждаме по-млади.

 

  1. Правете стойка на глава всеки ден

Ако стоите на главата си няколко минути всеки ден, ще стимулирате неимоверно притока на кръв към лицето, благодарение на което ще го заредите с полезни вещества и ще му помогнете да се отърве от токсините, които причиняват бръчки. Ако стоенето на глава Ви се струва твърде сложно, просто легнете на ръба на леглото и провесете главата си надолу.

  1. Яжте боровинки 

Боривинките съдържат антоцианин, който защитава кожата от вредното влияние на слънчевите лъчи. Всеки път, когато изяждате шепа боровинки, Вие давате на дялото си малка доза слънцезащита!

  1. Зареждайте се с малко слънце

Въпреки че прекомерното излагане на слънце е основният причинител на бръчки, образуването на Витамин D от тялото благодарение на слънчевите лъчи помага да запазим кожата си млада.

Използвайте слънцезащитен крем, ако сте изложени на слънце над 15 минути. В противен случай оставате тялото Ви да се окъпе от слънцето.

  1. Използвайте редовно кокосово масло

Кокосовото масло изобилства от лауринова киселина и други изключително полезни съставки, които подмладяват кожата. Затова гответе с кокосово масло, добавяйте го в кафето си и го масажирайте по цялото тяло.

  1. Използвайте минерална сол, а не обикновена готварска сол

Обикновената сол изцежда водата от клетките на тялото, вследствие на което те стават отпуснати и се образуват бръчки. Минералите в морската и хималайската сол от друга страна задържат водата в клетките и помагат за изглаждане на бръчките.

  1. Намалете стреса

Хроничният стрес води до отслабване качеството на колагена, което прави кожата отпусната и набръчкана. Освен това тъжното и намръщено лице също предизвиква бръчки. За да намалите нивата на стреса, правете упражнения и медитирайте редовно. Независимо колко сте заети, се опитайте да отделяте време за самите себе си, дори само за кратка разходка или хубава книга.

 

Образуването на бръчките отнема известно време, затова ще трябва да отделим още толкова време, за да ги намалим, но може би не чак толкова много, колкото очакваме.

 

Бъдете винаги здрави и красиви!

 

Източник: mindbodygreen.com