Изполвайте тези съвети, за да трансформирате кожата си в една неостаряваща външност!

 

Въпросът не опира само до коригирането, превантивната грижа е също толкова важна. Започнете да се грижете за кожата си още докато сте млади, грижете се добре и не спирайте. Направете грижата за лицето и тялото важна част от Вашия живот.

„Грижата за кожата трябва да бъде ритуал, а не досадно задължение.”

  1. Не мийте лицето си твърде много

Бъдете внимателни и не премивайте лицето си – два пъти на ден е повече от достатъчно. Прекалено честото миене премахва ествествения мазен слой на кожата, което води до раздразнения и пъпки.

  1. Използвайте повече крем, отколкото мислите

Бъдете щедри с количеството продукт, което нанасяте върху кожата. Това ще улесни нанасянето, тъй като ръцете Ви трябва да се плъзгат гладко по повърхността без съпротивление.

  1. Не бъдете нежни

Винаги масажирайте с натиск, когато нанасяте продукта, като придвижвате мускулите под кожата, вместо да придърпвате повърхността. По този начин се ускорява микроциркулацията и мускулите се затоплят, което позволява на кожата да абсорбира продукта по-ефективно.

  1. Използвайте различна техника за очите

За да минимизирате фините линии около очите, винаги оказвайте натиск върху орбитите и нанасяйте крема със зигзагообразни движения. По този начин ще освободите напрежението.

  1. Не забравяйте и зоната около косата

Не забравяйте да нанасяте продукт и да масажирате до зоната на косата, до ушите, около челюстта и по шията.

 

ГРЕШКИТЕ В ГРИЖАТА ЗА ЛИЦЕТО, КОИТО НИ СЪСТАРЯВАТ – ЧАСТ II

 

Източник: dailymail.co.uk