ГРЕШКИТЕ В ГРИЖАТА ЗА ЛИЦЕТО, КОИТО НИ СЪСТАРЯВАТЧАСТ I

 

„Грижата за кожата трябва да бъде ритуал, а не досадно задължение.”

  1. Слагайте мед върху лицето си всяка вечер

Правете си домашна маска всяка вечер преди ритуала за красота преди лягане. Смесете половин чаена лъжичка мед с половин чаена лъжичка ябълков оцет и нанасете на тънък слой за 30 минути.

  1. Винаги спете по гръб

Спането по гръб е най-добрият начин да се предпазим от появата на бръчки по лицето, шията и гърдите. Ако все пак не можете да свикнете да го правите, уверете се, че възглавницата е малко по-висока и няма пролука между шията и раменете Ви.

  1. Не прекарвайте твърде дълго време в помещения със сух въздух

Бихте могли да държите мокра кърпа или чаша вода до себе си, за да поддобрите влажността на въздуха в стаята, което ще окаже благоприятно въздействие върху кожата и очите Ви.

  1. Правете упражнения с очите

Очите ни могат да пострадат през годините поради вредните влияния на околната среда като парно отопление, климатици или взиране в компютри и мобилни устройства. Затова се опитвайте да упражнявате очите си и да си давате почивка на всеки час, като просто ги затваряте или гледате в далечината.

  1. Отдавайте специално внимание на шията

Шията е най-активната и мобилна част на гръбнака и не трябва да бъде изключвана от режима за красота.

 

Кожата по шията е по-тънка и по-суха, а постоянното движение и липсата на производство на мазен слой могат да доведат до появата на бръчки в тази област много по-рано в сравнение с останалите части на тялото.

 

Почиствайте шията си всяка сутрин и вечер, за да премахнете мръсотиите, и ексфолирайте редовно, за да се отървете от мъртвата кожа. След това нанесете хидратиращ крем.

 

Съветите са предоставени от Су-Ман, терапист по красота, родена в Тайван.

 

Източник: dailymail.co.uk