Натурални средства за избелване на зъбите

 

3. Кокосово масло

 

Кокосовото масло действа като натурален избелващ продукт. Може да го нанесете върху четката си за зъби, вместо паста. Другият начин е да вземете една пълна супена лъжица от кокосовото масло, да го задържите в устата си и да го разнесете между зъбите за 5 до 20 минути. След това изплаквате.

 

Кокосовото масло има антибактериални свойства, затова е идеално за почистване и защита и на венците.

 

4. Ябълков оцетснимка на избелване на зъбите

 

Ябълковият оцет премахва упоритите петна и почиства зъбите и венците. Според някои използването на ябълков оцет има такъв избелващ ефект върху зъбите като след професионално почистване.

 

Тайната се крие в това, че ябълковият оцет съдържа съставки като оцетна киселина, калий, магнезий, пробиотици и ензими, които убиват микробите и в същото време подпомагат растежа на полезните пробиотични бактерии. Тъй като е естествено кисел, помага да се разруши плаката или други вещества, залепени на зъбите ви.

 

Натопете пръста си в оцета и го разтъркайте върху зъбите си за около минута. Ако искате бели зъби използвайте ябълковия оцет редовно, поне един месец, за да видите резултати. Все пак бъдете внимателни, тъй като подобни на всички киселини може да е повреди емайла ви. След като използвате оцета измийте зъбите си с обикновена паста за зъби, за предпочитане без флуорид, или изплакнете обилно.

 

5. Лимонова или портокалова кора

 

Тези цитруси са много здравословни - подпомагат храносмилането, поради регулиране на нивата на стомашната киселина, но високото съдържание на киселина може също да изтрие емайла върху зъбите, ако се използва твърде агресивно. Ето защо, подобно на ябълковия оцет, след като използвате кората от лимон или портокал на зъбите си, винаги изплаквайте обилно.

 

6. Ягоди

 

Според слухове, някои от известните личности избелват зъбите си с полезни храни като ягодите. Моделът Тайра Банкс, например, дори изпробва този трик в шоуто си. За целта смачкайте 4-5 ягоди и нанасете сместа върху зъбите си. После изплакнете.

 

Ето още някои полезни храни, които влияят добре на зъбите, но също така се борят и с признаците на стареене:

 

  • Източници на калции като кисело и сурово мляко
  • Храни богати на магнезий и калий като листни зелени зеленчуци, ябълки или круши
  • Яйца от свободни кокошки
  • Гъби
  • Сладки картофи
  • Целина
  • Ядки като орехи и бадеми

 

И в заключение ще споменем още един метод за избелване на зъби - активен въглен. Той се използва за улавяне на токсините в тялото и може да помогне за избелване на зъбите ви, чрез абсорбиране на плаката, която причинява оцветяване.

 

За да избелите зъбите си натурално с въглен, намокрете четка за зъби и я натопете в активен въглен на прах. Измийте зъбите си нормално, като обръщате специално внимание на местата, където има най-голямо оцветяване. Отпийте малко вода, жабурете и изплюйте. Изплакнете добре устата си - докато плюнката е чиста. За най-добри резултати, мийте зъбите си с активен въглен два или три пъти седмично, но избягвайте да ползвате този метод ако имате коронки или порцеланови фасети.

 

Източник: www.draxe.com