Ако сте озадачени за действието на BB и CC кремовете и се чудите дали да използвате някой от тях, не сте сама. За да не се обърквате от различните акроними, ви предлагаме да прочетете по-долу за разликите между тях и ще се уверите, че избирането на крем далеч не е трудно.

 

Какво е BB крем?снимка на тест ВВ и СС крем

 

BB кремовете нашумяват преди около 10 години в Корея и Източна Азия. Акронимът BB първоначално означавал „балсам за недостатъци“ (Blemish Balm). Когато продуктът навлиза на американския пазар го преименуват на „балсам за красота“ (Beauty Balm), но и в двата случая кремът няма нищо общо с балсам. Другата разлика се състои в това, че азиатските BB кремове са с по-високи нива на цинков оксид и титаниев диоксид и имат по-плътно слънцезащитно покритие. За разлика от тях, повечето BB кремове на Запад са по-скоро като лек овлажнител с леко покритие.

 

Независимо от страната, основната характеристика на BB крема е, че осигурява слънцезащита, заедно с някои ползи за кожата като антиейдж ефект.

 

Какво е CC крем?

 

Акронимът CC стои за „цвят” и „корекция“ (от англ. color and correct). CC кремът осигурява слънцезащита и повече покритие. Той също така често се препоръчва за изравняване на тена на кожата, като я изсветлява и освежава. Освен обаче козметичен ефект, съставките за грижа за кожата не винаги отговарят на тези обещания.

 

Като цяло, хубава течна или кремообразна основа за грим може да осигури същата „корекция на цвета“ като CC крема, а много от тях съдържат и полезни съставки. Това не означава, че добре формулиран CC крем е лоша идея, а просто, че не е толкова уникален, колкото звучи името му.

 

DD, EE… крем?

 

За да се откроят, няколко компании създадоха различни варианти с акроними, които представляват един и същи продукт: овлажнител с цвят или, в някои случаи, кремообразна основа със слънцезащита и (да се надяваме) полезни съставки.

 

Независимо от името, най-добрите в тази категория имат поне SPF 30 или повече, както и редица антиейдж ползи. ВВ и СС кремовете са бързо решение за ежедневната рутина, които едновременно хидратират кожата и й осигуряват защита от слънцето.

 

Източник: www.paulaschoice.com