Имайки предвид надигащия се шум около минералния грим през последните няколко години, е трудно да се разбере с какво се различава от обикновения грим. На кратко: основната разлика между минералния грим и всички останали видове грим не е в това, което съдържа, а това, което не съдържа. Истинският минерален грим не съдържа парабени, аромати, талк, консерванти, минерално масло или други вредни химикали.

 

Какви са ползите от минералния грим?снимка на грим

 

Минералният грим е подходящ за чувствителна кожа или кожа, предразположена към образуване на петна, която може лесно да се раздразни или да запуши порите от по-тежки формули.Той съдържа по-малко влага от обикновения грим, което води до по-дълъг срок на годност. Минералният грим е идеален за хора, които са имали силни реакции от използването на обикновен грим, като изгаряне и сърбеж на кожата. Ако кожата ви често се обрива или ако чувствате, че нещо не е наред с нея, може би е време да опитате с минерален грим.

 

Какъв минерален грим да изберете?

 

Не всеки минерален грим е формулиран еднакво. Много продукти на пазара включват термина „минерален“, но минералите, които се използват, могат да бъдат покрити с парабени или силикони, което да причини негативни реакции – понякога дори преждевременно състаряване на кожата. Когато избирате минерален грим, обърнете внимание на съставките на продукта и се насочете към тези, които са с най-много натурални съставки. Истинският минерален грим трябва да съдържа единствено съставки, които са „приятели“ на кожата, като железни оксиди, слюда, титаниев диоксид, витамини и други ботанически или натурални съставки.

 

Източник: www.you-bysia.com