снимка на пшенична трева

 

Пшеничната трева съдържа над 19 вида аминокиселини и е наричана още „течна слънчева светлина” благодарение на високото съдържание на хлорофил. Ето някои от ползите от тази чудотворна билка: 

 

  1. Стимулира кръвообръщението:

 

Пшеничната трева увеличава съдържанието на кислород в кръвта, което от своя страна ускорява кръвообръщението. Освен пиенето на сок от пшенична трева, бихте могли да потопите памук в сока и с него да обриете лицето и шията. Това ще увеличи циркулацията на кръв на повърхността на кожата.

 

  1. Подобрява храносмилането:

 

Пшеничната трева съдържа алкални минерали, които предотваряват проблеми с храносмилането като запек, диария, дори стомашни язви.

 

  1. Предпазва от рак:

 

Ракът се развива в среда, бедна на кислород, затова пшеничната трева играе роля при превенцията на рака. Освен това тя се препоръчва на пациентите, подложени на лъчелечние, с цел да се намалят страничните ефекти.

 

  1. Помага при артрит:

 

Пшеничната трева съдържа голямо количество хлорофил, който се бори с възпаленията, свръзани с болки в ставите.

 

  1. Премахва лошия дъх и неприятната миризма на тялото:

 

Пшеничната трева има отлични детоксикиращи свойства, които способстват изхвърлянето на токсини от устата, кожата и тялото. Редовната консумация ще Ви помогне да се отървете от неприятната миризма на тялото.

 

  1. Действа благоприятно върху кожата:

 

Пшеничната трева лекува белези и акне. Освен това спомага за елиминирането на свободните радикали, с което предпазва от преждевременно стареене. Тя също така запазва еластичността на кожата, така че да изглеждаме по-млади.

 

Направете си маска, като смесите малко куркума и пшенична трева на прах с прясно мляко. Нанесете върху лицето и оставете да престои минимум 10-15 минути. Изплакнете с вода и се насладете на свежото усещане.

 

  1. Изчиства синусите:

 

Пшеничната трева почиства синусисте, като премахва токсините и разрушава натрупаната слуз.

 

  1. Подобрява нивата на кръвната захар:

 

Пшеничната трева подобрява нивата на глюкозата и липидите. Благодарение на това е отлично средство за стабилизиране на кръвната захар.

 

Други полезни свойства на пшеничната трева включват: потискане на апетита, намаляване на умората, подобряване на имунната система и пречистване на черния дроб.

 

Източник: curejoy.com