Алое вера гел е обичайна съставка в билковите отвари, лекарства и козметика. Първото документирано приложение на алое вера е още от времето на древен Египет. Египтяните са използвали гел от алое вера заедно с други агенти при лечението на различни заболявания на кожата и други вътрешни заболявания. Най-благотворната част на растението е листото му. Тези дълги и сочни листа съдържат мощен гел, който превръща алое вера в така желаната съставка за продукти за защита на кожата.снимка на алое вера

 

Основен процент от състава на алое вера е вода, но се съдържа още и минерали, витамини и активни органични съединения. То може да се използва във вид на крем или гел. И двете му форми са особено подходящи при приложението му в козметичната или медицинската сфера.

 

Ето и няколко полезни ползи  на алое вера гел:

 

  • Алое вера гел обновява кожата, хидратира я и запазва свежият вид на лицето. Той е много добър хидратант.
  • Той има антибактериално свойсво, което го прави идеален при третиране на акне и пъпки.
  • Той е чудесен натурален антиоксидант, който обръща процеса на оскидативното увреждане на кожата. Също така възвръща естественият блясък и редуцира появата на матова кожа.
  • Известно е, че запазва плътността на кожата, което го прави много добра анти-ейджинг съставка.
  • Известно е,че алое вера намалява болката и възпаленията на кожата. В медицината се използва при лекуване на слънчеви изгаряния, ухапвания от насекоми, екземи, при наранявания, а също така и при открити рани.
  • Премахва мъртвите клетки и улеснява възпроизводството на нови клетки.
  • Алое  вера е де-пигментационнен агент, което означава, че може да се използва ефективно срещу тъмни петна, хиперпигментация и други кожни несъвършенства.

 

Източник: http://www.stylecraze.com