Около нас има милиони токсини под различни форми, които се вредят на организма ни както вътрешно, така и външно. Във времената, в които живеем токсините са навсякъде – в храната, във въздуха, водата и т.н. Вулканичната глина или още наричана бентотит глина е известна със своите детоксикиращи свойства. Най-голямото находище на вулканична глина е Форт Бентон, щата Монтана, САЩ, оттам идва и името на глината.

 

Бентонитовата глина има много хранителни вещества, които са полезни при премахването на токсините от тялото. снимка на вулканична глинаТя има силен отрицателен електромагнитен заряд. Когато дойде в контакт с водата, тя действа като магнит върху тялото ни и изважда токсините, тежките метали, примесите и химикалите. Много животни ядат глина, за да помогнат за отстраняването на отрови от техните системи по време на заболяване.

 

Бентонитът се използва широко в продуктите за грижа за кожата, както и за кални вани. Това е хомогенна сива на цвят глина, която е без мирис. Бентонитът осигурява важни минерали на тялото, особено на кожата. Използва се за всички видове кожни проблеми, детоксикация, алергии и дори при възстановяване от повръщане и диария.

 

Вулканичната глина съдържа полезни минерали като калий, желязо, натрий, калций, силициев диоксид и др. Това е не само глина за красота, но и лечебна глина.

 

След като ви уверихме в полезните свойства на бентонитът, ви предлагаме да започнете почистването на лицето си с измиващия гел и скраб за лице с вулканична глина на Alba Botanica.

 

Източник: https://food.ndtv.com