Съвети за чувствителна кожа

Posted by warehouse 08/03/2018 0 Comment(s) Полезна информация,Грижа за кожата,

 

Ако кожата ви често се раздразнява и реагира на различни продукти, то тази статия е за вас. Ето няколко съвета, които да ви предпазят от раздразненията по кожата:снимка на жена с чувствителна кожа

 

Тествайте преди употреба

 

Когато използвате нов продукт винаги го тествайте преди да започнете употребата му. Изберете малък участък като вътрешността на китката или зад ухото и нанесете продукта първо там. Ако до 24 часа няма никакви реакции по кожата, можете да започнете употребата му. Ако кожата ви е свръхчувствителна повторете теста за максимална сигурност.

 

Винаги четете съставките

 

Знаем, че може да ви се струва досадно, но за чувствителната кожа това е важен момент. Избягвайте продукти, които съдържат дразнители и химикали като парабени, изкуствени парфюми, фталати и т.н. Избирайте продукти с по-кратък състав. Многото съставки не винаги означават по-качествен и безопасен продукт.

 

Почиствайте кожата с внимание

 

Поддържайте порите чисти и се къпете до два пъти дневно (повече от два пъти предразполага кожата към раздразнение и допълнително изсушаване). Избирайте деликатни почистващи продукти, които почистват добре и не е нужно да триете много кожата за да премахнете грима. Винаги хидратирайте след измиване за да избегнете раздразненията.

 

Избирайте внимателно козметика

 

Когато кожата ви е чувствителна това не значи, че не можете да носите грим. Избирайте минерален грим, защото той обикновено не съдържа агресивни химикали и силикон. Избягвайте водоустойчиви спирали и агресивни почистващи продукти, изхвърляйте застоялата козметика и почиствайте редовно четките си за грим.

 

Не пропускайте слънцезащитата

 

Чувствителната кожа често се повлиява силно от слънцето. Използвайте слънцезащитни продукти, които да ви предпазят от увреждане. Избягвайте съставки като оксибензон и октиноксат. Минералната слънцезащита е за предпочитане. 

 

Източник: www.womenshealthmag.com