Веждите правят лицето завършено. Ясно очертаните и плътни вежди са хит в момента и всички – от моделите до актрисите на червения килим, показват грим с фокус върху веждите. Ако искате да постигнете плътни вежди с натурални продукти, тази статия е за вас.

 

Предложените методи подпомагат растежа на космите. Преди да преминем обаче към тях, нека да изясним някои факти за растежа им. Обикновено веждата расте около 0.16 мм за снимка на красиви и плътни веждиден. В зависимост от това космите на веждите ви могат да пораснат за период от 4 до 8 седмици. Ето защо трябва да бъдете търпеливи, ако искате гъсти вежди.

 

Рициново масло

 

Имате нужда от органично, студено-пресовано рициново масло. Изсипете няколко капки от него върху веждите си и втрийте с пръсти. Оставете го за 30 минути и почистете с продукт за премахване на грим, след което изплакнете  лицето си с топла вода. За да сгъстите веждите си за 6 седмици, нанасяйте рициновото масло всеки ден.

 

Използването на рициново масло е един от най-ефективните методи, ако искате да имате плътни вежди. То не само подпомага растежа на космите, но и прави всеки косъм плътен и здрав. Все пак бъдете внимателни, тъй като чистото рициново масло може да предизвика раздразнение и обриви, ако сте алергични към него. Преди да го използвате, първо го тествайте.

 

Кокосово масло

 

Ще имате нужда от кокосово масло и памучен тампон. Натопете тампона в маслото и го нанесете върху веждите си. Оставете го за цяла нощ и на сутринта изплакнете лицето си с вода. Можете да изполвате кокосовото масло всеки ден, но дори и да го нанасяте на веждите си няколко пъти в седмицата, отново ще получите задоволителни резултати.

 

Кокосовото масло действа ефективно, тъй като веждите ви са съставени от протеин, а кокосовото масло намалява недостига му и по този начин прави веждите по-здрави. Лауриновата киселина, която се съдържа в него, действа като антимикробен агент и предотвратява инфекцията на космените фоликули. Това пък предотвратява последваща увреждане на веждите и стимулира по-бързия им растеж.

 

Алое вера

 

Ще имате нужда от листа от алое или стабилизиран алое вера гел. Това, което трябва да направите, е да обелите външната обвивка и да оберете гелът вътре. Нанесете гела върху веждите си и масажирайте, докато попие добре и го оставете за 30 минути. Останалата част от гела може да съхраните в хладилника.

 

Гелът от алое не е лепкав, абсорбира се бързо и затова може да го използвате няколко пъти на ден. Той подпомага растежа на космите, благодарение на съдържащия се в него алоенин.

 

Следва продължение...