Как да уплътните веждите си по естествен път

 

Масло от витамин Еснимка на плътни вежди

 

Ще имате нужда от масло с витамин Е. Отворете капсулата и нанесете маслото върху веждите си. Масажирайте за няколко минути и го оставете цяла нощ. Използвайте маслото от витамин Е всяка вечер преди лягане.

 

Маслото от витамин Е помага за растежа на космите и заздравява тънките косъмчета. То съдържа токотриенол, антиоксидант, който спомага за намаляване на стреса, който може да бъде причина за това космите ви да не растат.

 

Масло от чаено дърво

 

Ще имате нужда от 2-3 капки масло от чаено дърво и 2 супени лъжици базово масло. Смесете етеричното с базовото масло и нанесете с масажиращи движения върху веждите си. Оставете ги така цяла нощ. Повтарайте процедурата всяка вечер за най-добри резултати.

 

Маслото от чаено дърво е известно с това, че затваря порите, а това спомага за растежа на нови косми, когато се нанесе на вежди. Също така предотвратява изтъняването и загубата на косми. Бъдете обаче вниматетелни, защото етерични масла като чаеното дърво могат понякога да причинят алергични реакции, заради високата си концентрация. Преди да го използвате, първо го тествайте.

 

Кокосово масло и кора от лимон

 

Ще имате нужда от 1 лимон, 3 супени лъжици кокосово масло и памучен тампон. Обелете лимона и нарежете кората. Изсипете чистото кокосово масло в стъклена бутилка и добавете нарязаната лимонова кора. След това затворете бутилката и я оставете на тъмно и хладно място за поне 14 дни. Тази инфузия трябва да се нанася на веждите с помощта на памучен тампон всяка вечер преди лягане, а на сутринта я отмивате.

 

Този метод е ефективен, защото лимонът почиства запучените пори и подобрява въздушната циркулация на космените фоликули, а кокосовото масло осигурява нужните нутриенти за здравословен растеж на космите.

 

Източник: www.stylecraze.com