Докато се фокусираме върху чистенето под  леглото, чистенето на пода и бърсането на прахта, ние забравяме най-важното нещо - нашето лице.

 

И да, важно е да дадем на лицето си пролетно почистване. Това е много по-лесно, отколкото чистенето на пода например. Също така ще ви накара да се чувствате много по-млада.снимка на красива жена

 

Има три стъпки, които може да направите за да почистите лицето си и те важат за всички видове кожа. Когато приключите с това тристепенно почистване кожата ви ще бъде гладка, мека и много чиста. Това е едно своеобразно завръщане към най-обикновеното почистване на лицето, като се използват съставки, които обикновено ги имате време в дома си по всяко време.

 

Първата стъпка е ексфолиране. Трябва да си направите скраб със сода за готвене и дестилирана вода. В никакъв случай не използвайте чешмяна или минерална вода. Може да се използва и вода от филтърна кана. Ако имате суха кожа може да използвате смес от индийско орехче и мляко. Тя е много по-нежна за лицето.

 

Какво трябва да направите. Миксирайте 2 чаени лъжици сода и 2 чаени лъжици дестилирана вода. След това завържете косата си на опашка и се уверете, че лицето ви е много добре почистено. Следващата стъпка е нежно да нанасяте скрабта с кръгообразни движения  за около 5 минути. Изплакнете със пречистена вода, може и дестилирана.

 

Втората стъпка е терапия с пара. Трябва да имате предвид две неща когато използвате парата при почистване на лицето. Първо - не дръжте лицето си над врящата вода. Тя е прекалено гореща и ще нарани вашата кожа ви. И второ не - слагайте кърпа на главата си още като е гореща.

 

За тази стъпка може да използвате различни видове билки, но едни от най-подходящите са розмарин и лавандула. Розмарина спомага много при почистване на порите и премахване на омазняването, докато лавандулата може да я добавите ако имате суха кожа. В съд изсипете 3-4 чаши дестилирана/пречистена вода и добавете 3-4 лъжици билки. След като водата заври, махнете съда и изчакайте около 30 секунди. Покрийте главата си с кърпа и се наведете над съда. Останете така докато можете за около 5-10 минути. Ако водата изстине преждевременно кипнете отново сместа и повторете отново докато направите десетте минути. След това наплискайте лицето си с дестилирана вода и изсушете нежно.

 

Последната стъпка е маска. Мислете за нея като за добро изчистване на пода, след което всичко става чисто и блестящо. За тази маска ще са ви необходими яйце,лимон и мед. Ако имате суха кожа може да използвате само белтъка на яйцето и може да смените лимона с ябълков сок или сок от бяло грозде. Използвайте само жълтъка и добавете към него 2 супени лъжици лимонов сок и една супена лъжица мед. Нанесете с мека четка и легнете за около 10-15 минути докато маската изсъхне. Намокрете кърпа с дестилирана вода и много внимателно остранете маската. Приключете с наплискване на лицето с вода след като сте махнали всички остатъци от маската. Използвайте  тонер за финал, но той задължително трябва да бъде хидратиращ. Маслото от жожоба също върши добра работа в тези случаи.

 

Източник: https://crunchybetty.com