След дългата зима идва време и за пролетта. За това време кожата и косата ви може би са се изсушили и имат нужда от освежаване. Ако се чудите как да подготвите косата си за пролетта, ето ви няколко лесни стъпки, с които да го направите:

 

Подстрижете сеснимка на жена сред природата през пролетта

 

През зимата косата се е поизсушила и това най-много си личи по краищата на косата. Освежете я с едно пролетно подстригване и посрещнете лятото със свежа визия.

 

Сменете шампоана и балсама

 

Ако до сега сте използвали подхранващ шампоан и балсам, можете да преминете към по-лека формула през пролетта. Докато през зимата въздухът е бил по-сух, през пролетта той става доста по-влажен и в комбинация с по-тежък шампоан и балсам за коса, може да се получи слепване на косата. Затова, освен в случаите, в които косата ви е много суха, спокойно можете да преминете към по-леки продукти за коса.

 

Направете си измиване с оцет

 

Направете нещо смело за косата си и опитайте измиване с ябълков оцет. Може би вече сте чували за благотворното му въздействие, а ако все още не сте – сега е моментът да опитате. Смесете оцет и вода в съотношение 1 към 1. След като измиете косата си както обикновено с шампоан, бавно изсипете разредения оцет върху косата си, като се постараете да покрие всички части на скалпа. Останете така няколко минути, след което изплакнете. Тази процедура освежава косата, зарежда я с блясък и се отразява много добре на коса, склонна към омазняване. Бъдете сигурни, че след като се изплакне и изсуши косата няма да има никаква миризма.

 

Укротете хвърчащата коса

 

Ако вашата коса хвърчи във всички посоки през пролетта, то значи този съвет е за вас. Вземете салфетка и я сгънете няколко пъти. Напръскайте малко количество стилизиращ продукт и загладете хвърчащите косъмчета като минавате по тях със салфетката. Хитро, нали?

 

Източник: allwomenstalk