снимка-на-защо-да-използваме-био-козметикаПовече от 7 години ние от Naturalcare работим върху това как хората да подобрят здравето си и да им помогнем да се чувстват по-красиви и изпълнени с енергия. Все повече хора търсят път към здравословен начин на живот и се опитват по различни начини да подобрят както своето здраве, така и това на околните и на Майката Природа. Тази група от хора, обърнати към „зелен“ начин на живот, се стремят да използват само природни продукти без вредни химикали. В днешно време в България по-голяма част от тях първоначално променят единствено хранителните си навици, без да обръщат внимание на една съществена част, а именно тяхната кожа. Тя е най-големият орган в човешкото тяло и това, което слагаме върху нея, е също толкова важно, колкото храните и напитките, които поемаме. Нашата мисия е да разкажем и покажем на хората вредата от масовата и псевдо „чиста“ козметика, да обогатим познанията им за това как кожата абсорбира полезните и вредните субстанции, какво могат да направят определени химикали на тялото, къде да ги търсите и как да ги избегнете. Ние ще ви помогнем да погледнете нещата по различен начин, че това, което се рекламира като полезно, всъщност въобще не е, че това което се представя за много добро за нас и нашето здраве, всъщност въобще не е, че полезната съставка в даден продукт е придружена с много други, за които нищо не се казва, и разбира, всъщност въобще не е и още и още…

 

Тези своеобразни „демони“ на съвременната химия всъщност ни дават красота и усещане за свежест, но на каква цена? Ние ще ви покажем прекия път как с помощта на естествени съставки или продукти да подобрите състоянието, тона и жизнеността на кожата си. Какво всъщност е чиста и естествена козметика, наречена под различни форми в днешно време като „био“, „еко“, „органична“ или „натурална“?

 

През следващите няколко седмици ние ще насочим усилията си да ви помогнем да положите основи и да подобрите познанията си в тази област.

 

Наръчник за естествена красота част II