“Да погледнем отвъд опаковката – едно пътешествие през мрачния и загадъчен свят на козметиката”

Posted by @drianmitev 12/11/2017 0 Comment(s)

“Да погледнем отвъд опаковката – едно пътешествие през мрачния и загадъчен свят на козметиката”

 

Днес разполагаме с толкова малко време и изключително много удобства, но с някои неща просто не бива да правим компромиси, особено когато става въпрос за грижата за себе си и за нашето семейство. Ние от NaturalCare.bg вярваме, че зад избора за закупуване на чисти продукти стоят много повече причини от ползите за здравето, а именно поддържането на селското стопанство и респекта към околната среда в името на бъдещите поколения.

 

С нашия наръчник за естествена красота ще се опитаме да запознаем как да разпознавате чистите козметични продукти, отличителни значи за качество, защо да я предпочитаме пред масовата козметика и с какво е тя е по-полезна за нас.

 

Химическа красота – знаем ли всъщност каква вреда нанася тя на телата ни, вътре и отвън? Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и това, което слагаме върху нея, е също толкова важно, колкото храните и напитките, които поемаме.

Още от древни времена кожата е  единственият стандарт за външна красота и младост. Светлата, гладка и мека кожа са белег за здраве и младост. За да постигнем съвършенство трябва правилно и ежедневно да полагаме грижи и внимание. Правилната й поддръжка забавя процесите на стареене и я съхранява за по-дълго време. Често я приемаме за даденост, която не изисква грижи и внимание без дори да се замисляме какво ще се случи с нея в бъдеще. Но истината е, че разликата между запусната и поддържана кожа е огромна – веднъж усетители чувството от чистата, дишаща и здрава кожа, едва ли бихте престанали да се грижите за нея, а нашия организъм работи много по-добре, когато на кожата Ви не й се налага да се бори, за да изпълнява естествените си функции.

 

Може би много пъти сте срещали хора, които се взират в обратната страна на някои козметичните продукти и сте си задавали въпроса какво точно правят и защо. В повечето случай именно там се намира всичко, което трябва да търсите и следите за всеки продукт. Прилагането на следващите стъпки ще Ви улеснят в разгадаването на продуктите и ще Ви спестят време и пари при избора Ви на козметичен продукт следващия път.

 

Етикетирането на продукти било то козметични или хранително винаги започва със започва със съставката, която е в най-голямо процентно съдържание от самия продукт и така в намаляваща последователност до последната съставка.

Част II

Напиши коментар