“Да погледнем отвъд опаковката – едно пътешествие през мрачния и загадъчен свят на козметиката”

 

Днес разполагаме с толкова малко време и с изключително много удобства, но с някои неща просто не бива да правим компромиси, особено когато става въпрос за грижата за себе си и за нашето семейство. Ние от NaturalCare.bg, вярваме, че зад закупуването на чисти продукти стоят много повече причини освен ползите за здравето, а именно - поддържането на селското стопанство и опазването на околната среда в името на бъдещите поколения.

 

 

С нашия наръчник за естествена красота ще се опитаме да Ви запознаем как да разпознавате чистите козметични продукти, защо да ги предпочетете пред масовата козметика и с какво те са по-полезни за Вас.

 

 

Химическа красота – знаем ли всъщност каква вреда нанася тя на телата ни, отвътре и отвън? Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и това, което слагаме върху нея, е също толкова важно, колкото храните и напитките, които поемаме.

 

 

Още от древни времена кожата е  основният стандарт за красота и младост. За да постигнем съвършенство трябва ежедневно да полагаме правилните грижи за нея. Подходящата грижа забавя процесите на стареене и запазва кожата млада за по-дълго време. Често я приемаме за даденост, която не изисква грижи и внимание, без дори да се замисляме какво ще се случи с нея в бъдеще. Но истината е, че разликата между запусната и поддържана кожа е огромна – веднъж усетите ли чувството от чистата, дишаща и здрава кожа, едва ли бихте поискали да спрете да се грижите за нея. Освен това нашият организъм работи много по-добре, когато на кожата Ви не й се налага да се напряга, за да изпълнява естествените си функции.

 

 

Може би много пъти сте срещали хора, които се взират в обратната страна на някои козметични продукти и сте се чудили какво точно правят. В повечето случаи именно там се намира всичко, което трябва да следите във всеки продукт. Прилагането на следващите стъпки ще Ви улеснят в разгадаването на продуктите и ще Ви спестят време и пари при избора на козметични продукти следващият път.

 

 

Етикетирането на продукти, било то козметични или хранителни винаги започва със съставката, която е с най-голямо процентно съдържание в самия продукт и така в намаляваща последователност до последната съставка.

 

Към част II