Спомняте ли си кога за последно ядохте истински домати от градината на баба? Ако е било сравнително скоро, значи сте късметлии. Но повечето от нас в днешно време консумираме храна, закупена от хипермаркетите и от местните магазини.

 

снимка на хора, които избират козметични продукти

Излишно е да споменавам, че качеството на хранителните продукти се е влошило и намалява с всеки изминал ден. Но все пак природата ни е устроила така, че да умеем да филтрираме излишните съставки и да ги изхвърляме от организма. Храната, която поемаме ежедневно, преминава през дълъг храносмилателен процес, в който токсините се отделят в черния дроб и бъбреците, а полезните вещества се поемат от телата ни. Дотук нищо притеснително, нали?

 

А какво ще кажете за козметиката, която ежедневно ползвате? Тя филтрира ли се от кожата? За съжаление отговорът е не.

 

Над 60% от козметиката, която ползваме, навлиза директно в кръвта и лимфата. При бебетата този процент е още по-голям. Представете си всички тези химикали, които се трупат ежедневно в кръвта Ви благодарение на лосиона за тяло. Може би ще си кажете, че тези химикали не са чак толкова много. Нали има контрол от страна на институциите? Да, някои химикали могат да присъстват в козметичните продукти до определен процент. Значи все пак не е опасно количеството химикали, което поемаме от дезодоранта. Да, но се оказва, че средностатистическият потребител (особено жената) ползва в ежедневието си множество козметични продукти за различни цели. Като включим душгела, лосиона за тяло, шампоана, пастата за зъби и така нататък, се оказва, че ежедневно си доставяме солидно количество химикали в организма само от козметиката и то директно през кожата

 

Какво е решението? Ползвайте подбрана качествена натурална козметика. Само така можете да намалите приема на токсични вещества и да осигурите на кожата си това, от което тя има нужда. Не забравяйте, че кожата е най-големият човешки орган и затова тя се нуждае от специална грижа. А каква по-специална и естествена грижа от тази, с която природата ни е дарила?

 

Aко искате да разберете повече кои съставки в козметиката трябва да избягвате, вижте статията "Защо трябва на всяка цена да избягваме продукти със синтетични химикали?"

 

Поздрави,

Екипът на NaturalCare.bg