снимка на жена без бръчкиЗнаете ли, че съществува витамин Q? Всички сме запознати с ползите от витамини А, С, D и витамините от група В, но малко от нас са запознати с витамин Q, наричан още коензим  Q10. Какво прави коензим  Q10 толкова важен за нас? Той играе важна роля при зареждането на клетките с енергия и има антиоксидантни свойства. Клетките използват тази енергия за да се обновяват и да се освобождават от натрупаните токсини. Q10 е необходим и за стимулирането на производството на колаген. С напредване на възрастта организмът ни започва да намалява синтезирането на витамин Q и това се отразява на вида на кожата. Затова е добре да се опитваме да си го набавяме чрез допълнителни източници в храната и козметиката.

 

Коензим Q10 се използва в премиум козметиката против стареене за да подобри регенерирането и възстановяването на кожата. Той подмладява кожата, като подобрява ефективността на клетките. Важно е и каква е концентрацията на витамина в козметичните продукти. Специалистите съветват, че процентното съдържание в продукта трябва да е минимум 0.5%, за да се постигне ефекта, който търсим.

 

Избирайте качествена био козметика с доказан произход и качество. Опитайте серията против бръчки на Avalon Organics с масло от шипка и Q10 и се радвайте на по-млада и по-красива кожа.

 

Източник: http://www.drjoetoday.com