Знаем, че жените с тънка коса често се затрудняват със запазването на обема. Ако и вие сте една от тях, тук ви предлагаме няколко лесни и практични съвета, с които да прибавите повече лекота и обем на косата.

 

Изсушаване надолу с главатаСнимка на коса с обем

 

Най-добрият начин да изсушите косата си за повече обем е да го направите надолу с главата. Причината този трик да работи е, че когато главата е обърната надолу корените на косъма автоматично се повдигат от скалпа и след като се изсушат остават така за по-дълго време. Изсушете косата си с наведена глава до 90%, а накрая можете да се доизсушите изправени за да дооформите косата. Имайте предвид, че ако имате бретон, трябва да го изсушите преди да започнете с останалата част от косата, за да не остане стърчащ.

 

Термо рокли за коса

 

В наши дни термо ролките не са много актуални, но те са много полезни когато става въпрос за обем. За разлика от машата, ролките са лесни за използване и отнемат по-малко време. След като ги сложите можете да свършите няколко полезни неща (като да се гримирате например). След 20 минути ще имате страхотна обемна прическа. Ако искате да я запазите максимално дълго, впръсквайте лак за коса при всеки кичур преди да го навиете на ролката. Ако не бързате изчакайте ролките да изстинат напълно, преди да ги свалите. Това ще задържи къдриците ви максимално дълго.

 

Използвайте шампоан за обем

 

Ще бъдете изненадани какво може да направи с косата ви един качествен шампоан. Избягвайте кремообразни консистенции, които са с по-тежки съставки. Също така е добре да използвате лек балсам за обем за да избегнето хвърченето на косата. Нанасяйте го на 2/3 от косата ви, за да избегнете слепване.

 

Висок кок по време на сън

 

 Още един лесен трик за придаване на обем без големи усилия. След вечерния душ, когато косата е леко влажна, я завържете на висок кок, като внимавате да не стягате прекалено много. Добре е да използвате силиконов ластик за коса, който предотвратява скубането на косата. На сутринта косата ви ще бъде суха и обемна с леки вълни. Лесно, нали?

 

Разделете косата на нов път

 

Обикновено сме свинкали косата ни да е с точно разделен път, но когато смените посоката на косата, това придава моментален обем. Ако се затруднявате с разделянето й, намокрете косата и след това използвайте гребен за по-прецизно разпределяне.

 

 

Източник: beautyeditor