Меню
Количка

VENOVIN®

VENOVIN® е хранителна добавка със 100% натурален произход за превенция при:


  • Високо кръвно
  • Холестерол
  • Диабет и регулиране на кръвна захар
  • Разширени вени
  • Детоксикация на организма          
  • Сърцебиене
  • Аритмия
  • Атеросклероза
  • Изтръпване на крайници
  • Гангрена
  • Наднормено тегло и отслабване
  • Периферна и диабетна невропатия
  • Тромбофлебит
  • Мускулни крампи
  • Лошо кръвообращание
  • Хронична умора и отпадналост
  • Спазми
  • Отворени рани
  • Сърдечно-съдови заболявания
  • Лоша памет и концентрация
  • Заболявания на кръвта

 



ЧЕРВЕНО ВИНО

Лечебните свойства на червеното вино са познати от древни времена. Виното е антитоксично и в комбинация със стомашните киселини предотвратява заболяване на червата, жлъчката, пикочните пътища и бъбреците. Червеното вино играе важна роля за предотвратяването при поява на атеросклероза, инфаркт на миокарда, действа противовъзпалително и антивирусно, защото физиологично активните му компоненти са пречистватели на свободни радикали, отговорни за процесите на стареене на организма. Веществата с антиоксидантна активност имат способността да защитават кръвоносните съдове.

2 чаши червено вино съдържат около 30мг. Салицилова киселина ,която представлява количеството дневна доза аспирин ,което лекарите препоръчват ,като превенция на сърдечно-съдови заболявания.

Червеното вино предотвратява грипа, бронхита и облекчава астматиците. Антиоксидантните вещества като проантоцианиди, кверцетин и ресвератрол (фенолни съединения), които присъстват в червеното вино, играят ролята на коронарни протектори. Тези съединения предотвратяват окисляването и от друга страна влияят на повишаването на липопротеините с висока плътност - в кръвта, които се считат за положителни регулатори на мазнините в кръвта. Научните изследвания показват, че доброто влияние върху здравето се дължи на антиоксиданта полифенол от виното, а не от алкохола. Испанските учени също заключиха, че алкохолът във виното анулира добрия ефект на антиоксидантите върху кръвното налягане. Те открили, че мъжете с по-висок риск от сърдечни заболявания имат по-ниско налягане, след като пият безалкохолно червено вино всеки ден в продължение на месец.

 

ЖЕЛЯЗО

Желязото е основата на кръвта, то е това, което оцветява кръвта ни в червено. Хемоглобинът, сложна протеинова молекула, съдържа един централен вторичен железен атом. Този атом е отговорен за прехвърлянето на кислород от белите дробове към клетките. Хемоглобинът съдържа около 71% от складираното желязо в организма, миоглобинът 10-12%, а останалите 10-15% се намират във феритин, особен протеин, който съдържа желязо. Желязото не само изгражда кръвта, но от него се нуждаят и други 180 функции в организма.


МЕД

Медта е важен компонент на много ензими в организма, които играят важна роля за генерирането на енергия в клетката. Активността на тези ензими е най-висока в сърцето, мозъка, черния дроб и бъбреците. Медта е от съществено значение за развитието и поддържането на кръвоносните съдове, кожата, костите и ставите. Играе важна роля за контракциите на сърдечния мускул, както и за здравословното функциониране на малките кръвоносни съдове, които контролират притока на кръв, хранителни вещества и отпадни материали.  Засяга нормалното функциониране на мускулите на кръвоносните съдове и участва в лигавицата на кръвоносните съдове.

 

ЦИНК

Цинкът е едно от хранителните вещества, които трябва да се приемат повече, ако имаме костна фрактура, ако сме в период на зарастване на костите, защото цинкът влияе на минерализацията на костите чрез синтеза на протеини. Следователно цинкът е ключов фактор за заздравяването както на повърхностните, така и на дълбоките рани, намиращи се върху кожата ни.

 

МАГНЕЗИЙ

Магнезият е едно от хранителните вещества, от които тялото се нуждае, за да остане здраво. Магнезият е важен за много процеси в организма, включително регулирането на мускулната и нервната функция, регулирането на кръвната захар и кръвното налягане и изграждането на мускули, кости и ДНК.

 

НЕВЕН (Calendula officinalis)

Невенът е основна съставка в чайните смеси, които помагат за премахване на проблеми с храносмилателния тракт. Лекува стомашни и дванадесетопръстни рани, нормализира работата на черния дроб. Благодарение на противовъзпалителното действие на флавоноидите тази билка успокоява възпалението на дебелото черво. Наличието на танини и слуз оправдава използването на невен за спиране на лека диария. Установено е, че тази билка има способността да пречиства кръвоносните съдове, да ги отпуска и да увеличава обема им и да понижава нивата на холестерола в кръвта, особено в комбинация с глухарче, глог или медицинска дъвка. Последните изследвания показват, че невенът понижава кръвното налягане и има лек седативен ефект, защото отпуска кръвоносните съдове и увеличава обема, а също така се препоръчва при стенокардия. Благодарение на съдържанието на провитамин А, невенът има благоприятен ефект върху окото  и подобрява зрението.

 

МАТОЧИНА (Melissa officinalis)

Маточината е известна със своите лечебни свойства от древни времена като отлично природно средство за укрепване и ободряване на сърцето, срещу кошмари и депресия. Чаят от маточина пречиства кръвта, подобрява настроението и има благоприятен ефект върху функцията на вътрешните органи. Така че, който иска да развесели сърцето и далака си, да пие чай от маточина. Майчиното растение е най-известно като естествено средство за лечение на психологически проблеми като депресия, тревожност и други разстройства, причинени от стрес.

 

КАМШИК (Agrimonia eupatoria)

Спира кървенето. Билката стимулира храносмилателните органи. Засилва образуването на стомашни сокове, затова се препоръчва при лечение на анорексия (в комбинация с пчелно млечице и валериана). Стимулира функцията на черния дроб и успокоява жлъчния мехур.

 

ДИВА МАЩЕРКА (Thymus serpyllum)

Тези, които страдат от често възпаление на бронхите, белодробни секрети, лошо храносмилане и нередовни изпражнения или имат ревматични болки, често се обръщат за  спасение към мащерката. Помага вътрешно при възпаление на лигавицата на горните дихателни пътища, за отхрачване, но и при нарушаване на дейността на бъбреците и пикочния мехур, както и срещу метеоризъм и газове, за по-добро храносмилане и отхрачване.

 

БЯЛ РАВНЕЦ (Achillea millefolium)

Почиства и укрепва кръвта и храносмилателните органи. Той е особено полезен за лечение на черен дроб, далак, панкреас, жълтеница, приток на кръв към главата, катар в червата и стомаха,  спазми, треска, пулсиране на сърцето, болки в гърба , нередовен цикъл, , безсъние, различни обриви и язви.  Съдържа витамин С и се използва и при хемороиди и кървене.

 

Коприва (Urtica dioica / radix)

Копривата е едно от най-лечебните растения, а най-често се използват листа и корен от коприва. Използва се за пречистване на кръвта и засилване на отделянето на течност от тялото, така че се използва при всички заболявания, причинени от натрупването на токсини в организма (екзема, главоболие, ревматизъм, подагра, артрит). Копривата има благоприятен ефект при различни заболявания, които са резултат от претоварване на черния дроб, жлъчката, далака и бъбреците с токсични вещества.

 

МЕДУНИЦА, МЕЧА ПИТА (Pulmonaria officinalis) 

Самото име казва, че се използва за лечение на белите дробове, тъй като е билка, която съдържа много вещества, които помагат за насърчаване на секрецията от белите дробове. Облекчава кашлица и болки в гърлото, възпаление на бронхите, а под формата на капки може да се използва при възпалени лигавици на носа. По-рядко се използва срещу диария. По-често обаче се използва при белодробни заболявания, тъй като предотвратява развитието на туберкулоза поради наличието на силициева киселина. Полезна е и за прочистване на кръвта.

 

Марка: VENOVIN® Модел: 8606104194045
VENOVIN® Еликсирът на дълголетието!VENOVIN® е хранителна добавка със 100% натурален произход за превенция при заболявания, причинени от слабо кръвообращение и произтичащите от това усложнения.Той е предназначен да поддържа кръвоносната система и кръвообращението. VENOVIN® съдържа смес от лечебн..
29.99 лв.
Показва 1 до 1 от 1 (1 страници)
Бисквитките (“cookies”) ни помагат, за да предоставим определени функционалности и за да гарантираме възможно най-доброто потребителско изживяване. Продължавайки да разглеждате и използвате този сайт, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ съгласно нашата Политика за използване на “бисквитки”